Ehn & Land kompletterar sitt program inom slipning med maskiner från den australiensiska tillverkaren ANCA. ANCA är ett av de största företagen i världen då det gäller verktygsslipmaskiner för runda, skärande verktyg i snabbstål och hårdmetall.

Jan Langfelder, managing director ANCA Europe GmbH och Anders Berglind, vd Ehn & Land AB. 

Vi är mycket stolta och glada att nu representera ANCA på den svenska marknaden. Det är ett etablerat fabrikat och de har redan idag ett stort antal maskiner i svensk industri. ANCA blir ett starkt och viktigt komplement till vårt breda maskinprogram inom slipning, kommenterar Thomas Henkel, produktchef Slipning Ehn & Land AB.

ANCA har ett heltäckande produktprogram med verktygsslipmaskiner, styrsystem och mjukvaror. Företagets fokus är automation och precision. Maskinerna utmärker sig genom att hålla en hög kvalitet och tillförlitlighet. ANCA:s maskiner är dessutom kända för att vara användarvänliga, med lättprogrammerade styrsystem och det går enkelt att importera CAD-filer in i programmet. Användare återfinns inom ett antal branscher som till exempel fordonsindustrin, flygindustrin, transmission, verktygssliperier och verktygstillverkare.

Ehn & Land kan alltid erbjuda helhetslösningar oavsett bransch och applikation och vi samarbetar med våra kunder hela vägen, från rådgivning och leverans till support, service, reservdelar och utbildning. Slipakademin – vår teoretiska sliputbildning har blivit mycket populär och de senaste åren har vi utbildat drygt 200 operatörer inom svensk industri, säger Thomas Henkel och fortsätter:

-Vi fokuserar på slipning, har stor kompetens på området och jobbar hela tiden på att ligga i framkant. Senare i år planerar vi också att ha Öppet Hus vid vårt showroom i Jönköping där bland annat maskiner från ANCA kommer att visas upp och demonstreras.

ANCA i korthet:

  • Grundat 1974
  • Mer än 1 100 anställda
  • Huvudkontor i Melbourne, Australien
  • Europakontor i Weinheim, Tyskland
  • 2 500 kunder globalt i 45 länder