Excellent Stansteknik har mångårig erfarenhet av alla typer av plåt bearbetning.Deras breda produktsortiment härrör från vitt skilda tillverkningar som: ventilation, elektronisk industri, VVS-bygg m.m.De erbjuder tillverkning i små, medelstora och stora serier, legoarbete i plåt med tjocklek upp till 3 mm, ytbehandling, lackning, monteringsarbeten och utveckling från prototyp till färdig produkt enligt kundens krav och önskemål. Deras produkter exporteras till hela världen.

– Det som tilltalade oss med Din Maskin i Värnamo var att de tog ett helhetsansvar för hela linjen. Det har vi inte hittat någon annan leverantör som gör. Vi fick även möjlighet att besöka fem referensföretag för att se tidigare installerade anläggningar och de var genomgående mycket nöjda. Det upplevde vi som en bra garanti och tog därför steget att göra den här investeringen, säger Lars-Olof Johansson, VD och ägare.

Robotcellen från Starmatik består av en 70 kg Fanuc robot och en SafanDarley servoelektrisk kantpress på 200 ton med CNC-styrt 5-axligt bakre anslag och en arbetslängd på 4100 mm. Roboten är placerad på en 14 meter lång åkbana vilket ger optimal åtkomlighet vid bockning och större möjlighet för flexibel stapling. Cellen har automatiskt gripdons- och verktygsväxling. Gripdonsmagasinet har plats för 5 gripdon.

Fördelen med automatisk gripdons- och verktygsväxling är bland annat att man får ett bättre utnyttjande av cellen med snabba omställningar av verktyg och gripdon även om man kör korta serier. Omställning mellan jobb som är upplagda i arbetskön och hanteras av cellkontrollen ”Workcell Supervisor”.

För ytterligare information om robotceller från Starmatik och SafanDarley, kontakta en säljare på Din Maskin på 0370-693400 eller gå in på dinmaskin.se.