Efter lanseringen av Rebel följer nu nästa svetsmaskin från ESAB. När företaget kommer till Elmia Svets och Fogningsteknik blir det en nyhet inom Rebel-familjen som visas upp.

– Jag kan avslöja att det är en ännu mer kraftfull maskin, säger Lars Campbell, försäljningschef i Sverige.

Nyhet inom Rebel-familjen som visas på Elmia.

Vid förra mässtillfället hade ESAB nordisk premiärvisning av multisvetsen Rebel. I år är det dags för ännu en lansering och det är ingen slump att det är på Elmia Svets och Fogningsteknik som de visar upp sina nyheter.

– Vi ser mässan som ett viktigt tillfälle att träffa våra kunder. Det är en självklarhet att finnas med på plats, säger Lars Campbell och fortsätter:

– Återförsäljare kanske vi träffar vid flera andra tillfällen, men till Elmia kommer det även många direkta slutkunder som vi får chansen att demonstrera våra produkter för. Att alla är där samtidigt är riktigt effektivt.

För besökarna kan det bli mycket intressant att söka upp ESAB:s monter, inte minst då det utlovas flera nyheter.

– Vi har tidigare lanserat Rebel och nu är det dags för ytterligare produkter i den familjen. Det är en liten teaser, men jag kan avslöja att det är en ännu mer kraftfull maskin. En storebror i Rebel-familjen, säger Lars Campbell.

Vilka utmaningar ställs ni och svensk industri inför?

– Vi vill ligga i framkant när det gäller produktivitet. Det är en utmaning att vara både produktiv och kostnadseffektiv. Jag tror att det är viktigt att arbeta med kvalitetsprodukter och inte ge sig in i något som är för enkelt. Det gäller att vi hjälps åt att vara effektiva så att svensk industri kan fortsätta växa. Just nu går industrin bra, det finns mycket produktion inom Sverige vilket är positivt, säger Lars Campbell.