På EMO 2019 visar INDEX framtidens effektiva skärande bearbetning. Förutom innovativa maskiner och skärtekniker spelar nu digitaliseringen en banbrytande roll. Besökarna på INDEX EMO-monter ( Hall 17, D03 ) kommer att kunna uppleva den mängd tjänster som nu är möjliga på INDEX iXworld molnplattform: allt från maskinbeställning och drift till service och underhåll.

Upplev inte mindre än 17 olika INDEX- och TRAUB-maskiner i aktion på den över 1100 m2 stora monterytan. De viktigaste nyheterna hos INDEX på EMO 2019 är

  1. Nya INDEX MS32-6 flerspindelautomat, världspremiär på EMO 2019, 
  2. INDEX B500 och TRAUB TNA400, två universalsvarvar med samma maskinplattform men olika styrsystem, Siemens eller Mitsubishi.
  3. Nya INDEX C200-tandem med dubbla huvudspindlar ger dubblad produktivitet. 
  4. Nya INDEX C100 med iXcenter robotcell visar precis vad helautomatiserade produktionsceller kan göra idag.

Även på andra montrar på EMO-mässan finns ett antal INDEX-maskiner att uppleva. Till exempel på SONDERSCHAU JUGEND-monter ( Hall 25, A01 ), där INDEX tillsammans med Nachwuchsstiftung Maschinenbau Foundationvisar en komplett processkedja från ritning till tillverkning av en Formel 1-modell bil. Här kan man se INDEX G200 fleroperationssvarv bearbeta fälgarna till modellbilen.

Välkommen till iXworld, världen av digital integration från INDEX

iXworld – den digitala integrationen hos INDEX

Det över alla maskiner och teknologier övergripande ämnet är idag digitalisering. Över ixworld.comfår alla INDEX- och TRAUB-användare åtkomst till iXworldoch all viktig information rörande maskin- och teknologiofferter samt tillgång till portalerna iX4.0iXshopoch iXservices, digitala stöd genom hela produktionsprocessen.

Kärnan iiXworldligger IoT-plattformen iX4.0, som integrerar INDEX- och TRAUB-maskiner i den digitala världen som ”digitala tvillingar”. Den är ingångsbiljetten till den digitala framtiden för alla bearbetningsproblem. Redan sedan juli 2019 levererar INDEX om så önskas nya maskiner medstartpaketet iX4.0go, vilket ger en 12 månaders gratis tillgång till alla iX4.0-applikationer. Tack vare den öppna INDEX-lösningen är även äldre INDEX-maskiner och till och med andra fabrikat möjliga att ansluta med en s.k. IoT-Connector.

iX4.0 ökar INDEX konkurrenskraft. Olika applikationer bidrar till detta, till exempel AlarmMessenger, som informerar operatören om oplanerade stillestånd,StatusMonitor, som ger orsakstransparens genom bearbetning av MDA- och BDE-data. Och för att förhindra att maskinproblem ens uppstår kan iX4.0-appar användas för tillståndsövervakning. Applikationen Spindel-Checksamlar in information om hastighet, spindelbelastning, temperaturvariationer etc., utvärderar dessa och visar den i grafisk form. Applikationen Axel-Checkutför samma sak för linjäraxlarna.

Potential erkänd

iXshopär redan en mycket framgångsrik och erkänd plattform. Över 1 000 kunder använder upphandlingsportalen – mer än 200 000 gånger om året. Intelligenta sökfunktioner gör det enkelt att köpa verktygshållare, tillbehör, spännhylsor, reservdelar och råvaror – allt från en och samma leverantör och, om så önskas, integrerat i kundens egna interna IT-system. Med en tillgänglig lagernivå på över 95% garanteras snabb leverans av över 130 000 listade artiklarna.

Det breda utbudet av produkter och tjänster som finns i iXshoputökas ständigt, till exempel genom att integrera Online marknadsplatser som Klöckner & Co, den digitala pionjären inom stålindustrin, och även genom att inkludera många andra s.k. Märkesbutiker som erbjuder högkvalitativa kompletterande produkter för skärande bearbetning.

iXservicesär INDEX-serviceportal som kan hantera kundens alla maskiner, även främmande fabrikat, avseende fel, reparation och underhåll. En interaktiv 3D-maskinmodell hjälper användare att snabbt och enkelt identifiera och beställa reservdelar. Fjärråtkomst med smarta enheter och teleservice är också tillgänglig – sedan nyligen utan kostsamma licenser med Prepaid-Systems och Smartphones.  Framtiden har definitivt kommit.