Edgecam-2015R1

 

Med över 50 nya och förbättrade funktioner i den senaste versionen befäster Edgecam sin ledande position i CAM världen.

 

Waveform i svarvning, multitempo bearbetning, förbättrat gränssnitt, Workflow för trådgnist, är några av nyheterna som säkerställer användarnas konkurrenskraft.

 

Raf Lobato Vero’s Strategic Product Director berättar att de senaste två årens utveckling av waveform för grovfräsning nu ger vidare effekt i waveform för svarvning. Något som många inom tillverkningsindustrin efterlyst då denna teknik hjälper till att hålla nere kostnader. Det bekräftas av Rob Duncan från Linkham Scientific Instruments som berättar att de investerat i en ny flerfunktionsmaskin för att reducera kostnader. Rob tillägger att genom att använda Edgecam waveform för svarvning blir effekten ännu större. ”För oss är Edgecam ett viktigt verktyg i vilket vi använder de senaste förbättringarna för att säkerställa att vi får ut mesta möjliga av våra omfattande maskininvesteringar.”

 

Rough-wave-TurningRough Waveform Turning:

Edgecam waveform för grovbearbetning i svarv. Baserad på succén waveform fräsning introduceras en helt ny svarvcykel, Rough Waveform Turning. Verktygsbanan behåller konstant belastning vilket tillåter högre skärdata samtidigt som verktygets livslängd ökar. På samma sätt som övriga svarvcykler har cykeln kontroll på ämne och eliminerar luftskär.

 

Multiple Setup Support:

Multitempo bearbetning Workflow förbättras genom multitempo hantering i både svarvning och fräsning. I korthet innebär det att en detalj med ämne och fixturer kan föras från ett tempo till efterföljande tempo. ”Det här en förbättring som ger användaren möjlighet att i en och samma CAM beredning inhysa flera tempon, på så sätt säkerställer vi att ämnet är associativt mellan tempon. En mycket stor förbättring.” Berättar Raf Lobato.

 

Themes – Ribbon Bar Customisation:

De menyer som är standard i Edgecam kan användaren själv anpassa och spara som ett tema ”Theme.” Användare kan på så sätt skapa sin helt egna meny med de kommandon som är lämpligast för uppgiften. Genom att skapa flera Theme kan användaren utforma Edgecam för en rad olika moment. Theme kan exporteras för att användas av t.ex. kollegor i samma företag.

 

Edgecam Workflow Solids (EWS):

Den integrerade solidmodelleraren Flera nya kommandon har lagts till EWS. DXF och DXG filer kan importeras för att göra design arbetet snabbare och enklare. Både utvändig och invändig gänga kan skapas i EWS. Utöver det har tillkommit en rad med tidsbesparande kommandon som Copy/Move procedurer och möjligheten att skapa cirkulära arbetsplan.

 

Wire EDM:

Edgecam för programmering av trådgnist inkluderas på samma sätt som fräsning och svarvning i workflow. Full funktionalitet inklusive maskin simulering, ämneshantering och kross sektionering.

 

Turning-on-MillingTurning on Milling Machines: Svarvning i fräsar

En helt ny maskintyp introduceras för att stödja den allt vanligare metoden att svarva i en fräs. Full maskinsimulering ingår så att verktygsbanor kan verifieras innan de skickas till maskinen.

 

Picking 3D Faces:

Fräscyklerna – Parallel Lace, Constant Cusp, Rest Finishing och Pencil Mill har alla förbättrats genom att de stödjer ‘direct picking‘, det innebär att enskilda ytor och plan kan väljas för bearbetning utan att skapa begränsningar. Med detta så är hela modellen skyddad för kollisioner. Raf Lobato förtydligar att reducera behovet att skapa begränsningar är en av nycklarna till att göra Edgecam snabbare och mer intuitiv att använda.

 

Engraving-CycleNy Engraving Cycle:

Den nya cykeln ‘Engraving Cycle’, gör att komplexa geometrier kan formas och att tex konstverk kan bearbetas. Genom ’direct picking’ kan cykeln bearbeta många olika entiteter med fyra olika strategier.

 

Sortera-Profiling-och-RoughhingSortera Profiling och Roughing:

Både grovfräs och profilcykeln har kompletterats med en funktion för att optimera verktygsbanan. Det ger användaren större kontroll över verktygets rörelser och ger betydande möjlighet att minimera onödiga verktygsrörelser genom att styra i vilken ordning olika områden ska bearbetas.

Raf Lobato avslutar med att konstatera.“Med multitempo bearbetning, waveform i svarvning, gravyr, ’direct picking’ och trådgnistning finns det betydande värden för alla i Edgecam 2015R1.

 

Edgecam utvecklas av Vero Software Ltd med huvudkontor i England. Vero ägs av Hexagon AB.

 

I de fall Ni önskar ytterligare information står vi gärna till tjänst med detta.

Edge Technology AB | 0224-370 50 | www.edgetech.se