Edgecam-2013R2

 

Två betydande nyheter i Edgecam världen. En global plats för alla användare att mötas samtidigt som den nya versionen lanseras med en rad kraftfulla nyheter.

 

Utöver den redan tidigare nämnda nyheten Workflow innehåller denna version ett stort antal betydande förbättringar av befintlig funktionalitet liksom ett antal helt nya funktioner. Workflow i sig själv sätter en helt ny standard inom CAM tekniken, bland de övriga nyheterna finns till exempel en ny modernare utformning av dialogrutor vilket ger användaren enklare och snabbare hantering av Edgecam. Stöd för bearbetning i svarvar med 3 eller 4 revolvrar (verktygsbärare), snabbare simulering, förbättrad hantering av features i Edgecams nya system för programmering av trådgnistmaskiner. Dessutom erbjuder Edgecam Part Modeler numera helt licensfri hantering av CAD-filer från andra system.

 

Den mest långtgående nyheten i 2013R2 är utan tvekan Workflow. Workflow gör det möjligt för programmerare att skapa verktygsbanor snabbare än någonsin tidigare. Workflow innehåller metoder och funktioner som ger stöd för hela processen från inläsning av en CAD-modell till en komplett verktygsbana är skapad. Via korrekt placering/orientering av detaljen vidare i val av metod för bearbetning och för detta lämplig maskin därtill val av lämpligt ämne, fixtur och verktyg därefter skapar Workflow med inkluderade strategier automatiskt verktygsbanor. I vart och ett av dessa steg på vägen från en solid CAD-modell till en solid detalj i maskinen väljer och föreslår Workflow hur målet bäst ska uppnås. Användaren har dock hela tiden möjlighet att själv styra processen och göra egna val allt för att skapa en flexibel miljö för programmering av CNC maskiner.

 

Ladda ner fullständiga pressreleasen här Edgecam 2013R2 pressinfo

 

För mer information vänligen kontakta

Edge Technology AB | 0224-370 50 | www.edgetech.se