Pramets Force AD-serie erbjuder lösningar på de flesta fräsuppgifterna.

De universella 90° fräsarna, som utgör Pramets “AD”-program, omfattar fräskroppar för vändskärsstorlekarna ADMX07, ADMX11 och ADMX16. Gemensamt för dem är att de bjuder på förbättrad stabilitet vid användning i en mängd olika applikationer, även under ogynnsamma förhållanden.

Kombinationen av förmågan att kunna utföra olika fräsuppgifter, t ex rampning, spiralinterpolering eller dykfräsning, samt att de är användbara till de flesta materialtyper, gör Force AD-seriens fräsar till den ideala lösningen.

Pramets Force AD-serie klarar av att fräsa de flesta material, t ex stål, rostfritt stål, gjutjärn, titan och nickel och i en del fall också härdat stål, koppar och aluminium.

De hållbara och mångsidiga fräsarna finns i ett stort antal diametrar mellan 10 – 175 mm. De har alla ett mycket pålitligt inspänningssystem för vändskären, i synnerhet i de spiralskurna fräskropparna, som dessutom har väl utformade spår för bästa möjliga spånevakuering.

Dessa båda egenskaper gör att fräsarna kan utföra en mer exakt och säker skärprocess med hög stabilitet.

Force AD-serien innehåller dessutom en mängd olika skärtyper med bl. a geometrier för aluminium och för högmatningsfräsning, vilka nyligen har introducerats.

En positiv geometri, med en spånvinkel på 25°, minskar skärkrafterna och därmed effektförbrukningen i maskinen samt förlänger skärens livslängd.

Skäreggarna är utformade för att få maximal styrka och för att arbeta mjukt, vilket ger mycket fina ytor på arbetsstycket.

Skären passar till en rad olika fräskroppar och dessa är samtliga försedda med invändiga kylkanaler för maximal kylverkan.