Sex maskinleverantörer representerade i en 235 kvadratmeter stor monter. I samband med att Din Maskin fyller 25 år blir det en storsatsning på Elmia Plåt.

Värnamobaserade Din Maskin är svensk exklusiv återförsäljare för utländska företag från Italien, Frankrike, Holland och Finland. Det har nu gått 25 år sedan starten 1993 och det ska firas på Elmia Plåt.

Alexander Ström VD Din Maskin AB

– För oss handlar mässdeltagandet naturligtvis om vård av befintliga kunder i första hand. Men det går inte nog att betona vikten av att det snubblar förbi människor som man aldrig hade träffat annars. Så chansen till nya, långvariga samarbeten är stor vilket givetvis är ett stort plus, säger Alexander Ström, vd på Din Maskin.

I montern visar Din Maskin prov på bland annat kantpressning och laserskärning, men Alexander Ström slår gärna ett slag för deras servoelektriska bockautomat.

– BCe Smart är en oerhört snabb maskin för kortserietillverkning där man läser in nya program med streckkodslösningar. Den är helt automatiskt omställningsbar och ställer om på bara några sekunder. Det är verkligen en flexibel maskin för bockning med spännande utrustning, säger han och berättar om ytterligare en maskin som premiärvisas i Sverige.

– Det är en vattenskärmaskin från CMS Tecnocut med femaxligt skärhuvud. Den har en elektrisk pump som gör den arbetsmiljövänlig. Det blir en tyst och trevlig miljö att arbeta i.

CMS Tecnocut är en av få i branschen med egen komplett design, utveckling och tillverkning av system för vattenskärning

– Vi har uteslutande elektriska maskiner i vårt sortiment, inga hydrauliska alls. Det är vi stolta över och något som våra kunder uppmärksammar. Det är tveklöst det senaste och vi ser att industrin går ditåt, säger Alexander Ström.

Hur står sig svensk industri mot övriga världen?
– Sverige är väldigt långt framme och har många duktiga ingenjörer. Den kompetensen är viktig att bevara och vidareutveckla. Vi gör mycket rätt och det är ett måste för att fortsatt konkurrera. Framöver behöver vi få in unga killar och tjejer i branschen för att föra traditionen vidare och en sådan här mässa är ett fantastiskt tillfälle att visa upp oss, avslutar Alexander Ström.