Gnosjöandan har tagits till nästa nivå. Idag den 31 januari tar Värnamoföretaget Garantell emot förstapriset i den prestigefyllda tävlingen Smart Industri på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien i Stockholm.

-Entreprenörer är motorn som driver utvecklingen mot framtidens näringsliv. För att lyfta Sverige behöver vi belöna dem som driver förändring. Garantell har byggt upp en av Sveriges absolut finaste och mest lönsamma fabriker genom att dra nytta av digitaliseringens möjligheter, säger Johan Carlstedt, projektledare på IVA för Smart Industri.

Familjeföretaget som tillverkar nät i metall har enligt juryns motivering anammat digitaliseringens möjligheter för att få hela fabriken att arbeta som ett system.

Mikael Axelsson vd Garantell

-Till en början var det en smått galen idé, men nu är vi där. Kunden ritar upp sitt gallerprojekt på webben, vi producerar och levererar. Hela processen är helautomatiserad för att förenkla vardagen både för kunderna och oss själva. Vi är väldigt stolta över att nu också ha vunnit utmärkelsen Smart Industri, säger Mikael Axelsson, vd Garantell.