Salvagnini utökar sitt sortiment med L3-6020, den nya lasersmaskinen för stora format.

L3-6020 kan bearbeta plåt med max. längd 6096 mm och med max. bredd på 2032 mm, samtidigt som egenskaperna behålls som för de mindre L3-modellerna: hög hastighet och stor flexibilitet över ett extremt brett utbud av material och tjocklekar.

Salvagninis patenterade stålkonstruktion enligt flygplansprincipen har reviderats och implementerats i den här nya modellen, vilket garanterar en extremt styv konstruktion med ännu större stabilitet utan att kompromissa sin snabbhet och exakt och enkel placering.

Viktiga faktorer i hanteringen av en så stor maskin, är ergonomin för operatören och enkel åtkomlighet. De sex skjutdörrarna på långsidan ger enkel åtkomst till arbetsområdet, medan de stora fönstren, godkända för säker användning med Solid State-lasrar, tillsammans med positionen för den nya styrkonsolen, erbjuder maximal sikt på skärområdet. Salvagnini har också ägnat särskild uppmärksamhet åt den nya modellen för en ny design med elektrisk bordväxling (CPE): ett snabbt och högpresterande system, oberoende av storlek och vikt på materialet, har utformats för att minimera risken vid växling av det bearbetade materialet under den råa.

Resultatet av Salvagninis omfattande erfarenhet inom fiberlaserområdet, L3-6020 är utrustad med ett enda optikhuvud som ger högkvalitativ skärning över hela rangen av tjocklekar, vilket garanterar snabba produktionsväxlingar, vilket reducerar justeringstiderna.

Vår patenterade ”DRY COOLING” –teknik, vilket innebär att man kyler optiken utan att använda gas eller vätskor och erbjuder realtidskontroll av linsens temperatur. L3 är också utrustad med två inbyggda skärfunktioner, ”Standard” och ”PowerCut”, som tillåter dig att välja driftsläge som passar bäst för olika produktionskrav. ”Standard mode” garanterar större säkerhet i obemannad tillverkning, medan ”PowerCut” erbjuder reaktivitet och ökad skärhastighet. Båda kan enkelt aktiveras med en enkel brytare Säger Björn Ahlqvist VD Salvagnini Scandinavia

L3-6020 är en produktiv och mångsidig maskin, med en minskad energiförbrukning och konkurrenskraftiga driftskostnader, kan bearbeta de största delarna samtidigt som det ger betydande designfördelar.

L3-6020: eftersom storleken spelar roll.