De senaste sorterna för löstoppsborr ökar verktygslivslängden 

okt 10, 2018 | Borr, Verktyg

Sandvik Coromant, specialisterna på skärverktyg och verktygssystem, lanserar tre nya sorter för den populära borren CoroDrill® 870 med utbytbar spets. GC4344, GC3334 och GC2334 har utvecklats för att ge betydligt bättre verktygslivslängd och mer förutsägbara slitmönster, samtidigt som man behåller de höga borrsjunkningshastigheter och den produktivitet som konceptet är känt för.
De nya sorterna GC4344, GC3334 och GC2334 för CoroDrill 870 tillverkas med Zertivo™, en unik produktionsteknik med PVD (fysikalisk ångdeponering) som Sandvik Coromant har utvecklat. Zertivo-tekniken förstärker de redan enastående fördelarna hos sorterna genom att bevara de fördelaktiga egenskaperna hos deras föregångare och skapa betydliga förbättringar när det gäller egenskaper som eggsäkerhet, motstånd mot urflisning och allmän slitstyrka.

Johan Ekbäck, Global Product Manager vid Sandvik Coromant, berättar: ”Borrning utförs ofta sent i tillverkningsprocessen, där tidigare operationer redan har höjt den ursprungliga komponentens värde. Även om borrningsapplikationen kan verka enkel, är det en komplicerad operation som kan leda till betydande konsekvenser om verktyget inte fungerar eller körs utöver sin kapacitet. Vad gäller förslitning vill våra kunder därför hålla sina resultat förutsägbara och konstant, så att man kan uppnå en tillförlitlig borrningsprocess. När vi lanserar de nya CoroDrill 870-sorterna har vår ambition varit att ge kunderna ökad verktygslivslängd och tillförlitlighet i deras borroperationer.”

De senaste sorterna finns i diverse olika geometrier, är mycket mångsidiga och klarar applikationer i de flesta ISO-material, även om de är optimerade för ISO P (stål), ISO M (rostfritt stål) och ISO K (gjutjärn). Alla sorter är PVD-belagda med Zertivo och konstruerade för att ge särskilda förbättringar av vanliga förslitningsproblem vid borrning.
CoroDrill 870 med utbytbar spets, konstruerat för håltoleransområdet H9–H10, sparar tid samt minskar kostnaden per hål. Borren går att skräddarsy för att ge bästa stöd för applikationer genom ett urval möjliga diametrar, längder, steg och fasningar. CoroDrill 870 finns i ett diameterområde från 10 till 33 mm (0,394 till 1,299 tum) och möjliga djup från 3×D till 12×D.

Vill du synas här med en banner för ert företag