E6_lstBors Press AB är ett företag i plåtindustrin vars mål är att tillfredsställa sina kunder genom att leverera produkter enligt deras förväntningar och krav i överenskommet utförande. I Rätt kvalitet, Rätt tid och Rätt kvantitet är nyckelord i processen för att kunna hålla hög servicenivå och tillfredsställa kunderna.

Eftersom de älskar plåt och är i ständig utveckling söker de alltid nya utmaningar där de kan visa sin kompetens och kunskap.

Lennart Karlsson, VD och ägare, berättar om hur tankarna gick inför investeringen; – Vi har ett flertal maskiner från Prima Power och Din Maskin sedan tidigare. Det är smidigt när vi kan använda samma programmeringssystem till samtliga maskiner. Vi uppskattar också Din Maskins serviceorganisation som ser till att vi snabbt får hjälp när något krånglar. Detta är något vi verkligen värdesätter avslutar Lennart!

Prima Power var först med att utveckla den unika E-maskinen med servodriven stansteknik. Maskinen är en precisions-stansmaskin med 5 servostyrda axlar och en noggrannhet i stansslaget som innebär unika möjligheter att utföra formnings- och bockningsoperationer.

Bors Press har också utrustat sin stansmaskin med hantering, LST6, som är ett kompakt, högteknologiskt, automatiskt plåtladdnings- och sorteringssystem. LST laddar plåtar in i maskinen, plockar ut detaljer från maskinen och staplar dem i programmerade koordinater. Denna version är även i långt utförande för extra många lagerplatser!

Sedan tidigare har Bors Press en Prima Power stansmaskin C5 Compact Express, en stans- laserkombi LPe6 samt en BCe bockautomat. De har även investerat i tre SafanDarley servoelektriska kantpressar i varierande storlek. PresseRoss 120-tons press med Dimeco bandmatning finns också på företaget. Med andra ord, en imponerande maskinpark!

För ytterligare information om Prima Power stansmaskiner, kontakta en säljare på Din Maskin eller besök vår hemsida dinmaskin.se