Det LOGIsQa med intelligent bearbetning i Industri 4.0-eran. ISCAR lanserar inom kort LOGIQ-kampanjen för att introducera en ny standard för skärande verktyg.

Välkommen till monter B04:59 på Elmia Verktygsmaskiner den 15-18 maj 2018 där de berättar mer om alla nyheter och du får se verktygen i verkligheten.

”Vi har tagit IQ-konceptet av intelligent bearbetning ytterligare ett steg genom att applicera logiska förbättringar på nya verktyg. Resultatet av dessa verktygsutvecklingar är utbudet av LOGIQ-verktyg som både förutsäger och uppfyller dina behov. LOGIQ representerar smarta, logiska som förverkligar standarden INDUSTRI 4.0 samtidigt som man säkerställer kontinuitet och stabilitet” säger Weine Werlevik vd Iscar Sverige.

INDUSTRI 4.0-direktiven – att integrera driftskompatibilitet, teknisk assistans och decentraliserat beslutsfattande till fabrikspraxis – utmanar verkstäder att titta igenom sina verksamheter och införa arbetssätt för att uppfylla dessa mål. Intelligent bearbetning svarar på detta behov och ISCAR har verktygen som får det att hända.

I LOGIQ-utvecklingen har det skapats nya verktygsfamiljer, befintliga familjer har uppgraderats och det har inspirerat till ett innovativt produktsortiment som maximerar utnyttjandet av utrustning och optimerar prestanda.

I en bransch där varje sekund gör skillnad och varje rörelse räknas kan logisk, strategisk design och taktiska förbättringar, även på det mest grundläggande skärande verktyget, bidra till ökad produktivitet, minskat svinn och lägre kostnader.

LOGIQ består av nya skärgeometrier och låsmekanismer för stabil och vibrationsfri bearbetning med högre repeternoggrannhet. Vändskären är utrustade med sofistikerade spånformare och i geometrier som skär mjukt även vid höga matningar.

LOGIQ solida hårdmetallverktyg
De nya solida hårdmetallverktygen är berikade med en ny design som avsevärt ökar vibrationsdämpningseffekten vilket är en nyckelfaktor för ökad produktivitet vid ostabila bearbetningsförhållanden. De senaste hårdmetallsorterna återspeglar ISCAR´s framåtblickande kunskap och know-how när det gäller pulvermetallurgi och beläggningstekniker.

LOGIQ hållande verktyg
Det nya hållande utbudet inkluderar nya krymp- och vibrationsdämpande enheter som avsevärt förbättrar prestandan då stabilitet och styvhet är kritiska faktorer.

LOGIQ fräsning
De nya fräsverktygen i LOGIQ-sortimentet inkluderar starka, hållbara skär och fräshuvuden med förbättrade funktioner med avseende på skärinspänning. Ett exempel på ny fräsfamilj som kommer att introduceras inom kort är LOGIQ8TANG, 8 skäreggar för 90° hörnfräsning.

LOGIQ svarvning
Här kommer nya lösningar som minskar bearbetningskrafterna samt löser vibrations- och kylmedelsproblem. Nytt svarvverktyg är LOGIQ4TURN som förbättrar utförandet vid generella svarvapplikationer. Håll utkik efter mer information!

LOGIQ hålupptagning
Det nya hålupptagningskonceptet erbjuder avancerade lösningar för hög produktivitet. De kännetecknas av hög noggrannhet och repeterbarhet vilket reducerar bearbetningstiden och producerar avancerade detaljer. Nytt är t ex LOGIQ3CHAM som signifikant förbättrar produktiviteten vid borrning. Mer information om denna produktfamilj kommer inom kort.

Förutom ovan nämnda exempel så kommer LOGIQ5GRIP, en mångsidig och högeffektiv lösning för av- och spårstickning, samt en mängd andra verktygsfamiljer bestående av hundratals nya produkter alla framtagna för att utföra viktiga bearbetningsuppgifter på effektivast möjliga sätt.