Nu kan förpackningar göras ännu snabbare och utan de anställda som lider fysisk ansträngning. Plus Pack skördar fördelarna med en förbättrad arbetsmiljö och ett kraftigt uppsving i produktiviteten efter att ha valt OnRobot’s End-of-Arm verktyg, som kan anpassas till varje enskild order rullar in från Plus Pack kunder.

För flera generationer, har Plus Pack varit i toppen av förpackningen bland tillverkare av livsmedelsförpackningar. Företaget har kontinuerligt utvecklat nya produkter som är mer eller mindre miljövänliga, efter att ha fått flera internationella utmärkelser för detta arbete. Och inte bara den gröna revolutionen, men också arbetsmiljön för sina mer än 200 anställda ges hög prioritet av företaget.

Arbetsmiljön i synnerhet är en av anledningarna till att fokusera på automation. Den används i synnerhet när tunga och monotona arbetsuppgifter kan tas från de anställda att ske genom kollaborative robotar, säger strategisk projektledare Bastian Fietje:

”Arbetsstationen där vi använder griparen från OnRobot ersätter en förpackningsprocess där operatören som används för att arbetet manuellt på stapling produkter ovanpå varandra, trycka ut luft mellan dem. Den manuella processen krävs en hel del upprepade tunga lyft och mycket stress på axlarna. Vi har tagit bort denna fysisk ansträngning från de anställda”, säger han.

Oproblematiskt lösning

Och visst, det finns ingen anledning att vänta innan automatisera produktionen. På Plus Pack, genomförandet av End-of-Arm verktyg från OnRobot har varit snabb och problemfri, säger projektledaren Simon Laigaard:

”Enligt vår uppfattning är OnRobot gripon lätt att arbeta med. Genom att justera fyra skruvar, kan vi ändra fingertopparna på griparen, vilket gör det just lämpad för den enskilda produkten. Om vi hade valt för att bygga separata verktyg för varje produkt, skulle kostnaden ha varit betydligt högre än med denna lösning, där griparen är lätt att justera. Vi körde några tester med griparen i labbet, och programmeringen gjordes i ett par dagar. Efter det tog det bara 30 minuter att genomföra griparen i full fart i förpackningslinjen”, säger han.

En bestämd rekommendation av OnRobot

”Som nämnts, en av anledningarna att använda kollaborative robotar är arbetsmiljön. En annan orsak är produktiviteten, vilket blir mycket flexibelt med hjälp av gripon från OnRobot. Vi tillverkar en mängd olika produkter, och vi har en hel del olika kunder, för vilka vi tillverkar kundanpassade förpackningslösningar. Av denna anledning är vi alltid försöker optimera produkterna och förpackningsprocessen för varje kund, vilket är något OnRobot’s End-of-Arm verktyg hjälper oss att göra. Om du planerar att automatisera produktionen, skulle jag definitivt rekommendera gripon från OnRobot, eftersom de erbjuder möjlighet att skapa skräddarsydda lösningar som är lämpliga för specifika behov. Detta är något som vi aldrig har sett från andra leverantörer av End-of-Arm verktyg”, säger Bastian Fietje.