Sandvik Coromant, har lanserat det senaste tillskottet i CoroDrill ® 860-serien. CoroDrill 860 har en avancerad -GM geometri som för borrning med höga prestanda i många olika material och applikationer, och en mycket längre verktygslivslängd.

Den nya lanseringen tar avstamp i den populära produktserien R840 från Sandvik Coromant. För närvarande är R840 det mest sålda borret i företagets sortiment av solida hårdmetallverktyg. Men nya framsteg inom borrning och kundernas behov att förbättra och underhålla produktiviteten antydde att det var dags för en uppgradering.

CoroDrill 860 med -GM geometri har en ny sort och en innovativ spånkanalskonstruktion med ett flerskikts PVD beläggning på borrspetsen. Resultatet är ökad funktion och prestanda i många olika material och applikationer, inklusive allmän verkstadsindustri och fordonsindustri. Dessutom har den en mycket längre verktygslivslängd än sin föregångare, R840. 

En av borrets mest innovativa kvaliteter är den avancerade geometrin, med dubbel styrlist som ger mer stabilitet, ökad kärnstyrka och förstärkta hörn. Allt detta bidrar till bearbetningssäkerhet och kvaliteten för det färdiga hålet. Spånkanalen är högpolerad, något som underlättar spånavgången och minskar värmeuppbyggnaden under borrning. 

Den avancerade geometrin för CoroDrill 860-GM gör att den passar perfekt för många olika material, inklusive stål, rostfritt stål, gjutjärn och härdad metall. Dessutom är den konkurrenskraftig även vid användning med icke-järnhaltiga metaller, som koppar och aluminium, samt varmhållfasta superlegeringar. 

James Thorpe, Global Product Manager på Sandvik Coromant, säger: ”Sandvik Coromant tillhandahåller bearbetningslösningar för många industrisektorer. Vi utvecklar vårt sortiment kontinuerligt och förstår att förlängd verktygslivslängd och ökad produktivitet är två av våra kunders största krav. CoroDrill 860 med -GM geometri är lämplig för applikationer där hålkvaliteten är mycket viktig. Det gäller bland annat fordonsindustrin, industrin för allmänna maskindelar, samt olje- och gasindustrin”. 

”Vi vill erbjuda en förbättrad lösning för en bredd av industriella applikationer, och samtidigt effektivisera vårt produktutbud”, lägger Thorpe till. ”Vi har uppnått detta med ett enda flerfunktionsborr med överlägsna prestanda för många olika material. Utöver ökad funktion och prestanda för våra kunder kan de även minska sin verktygslagerhållning och övergripande produktionskostnader, med större maskinflexibilitet och kortare riggningstider. 

”Med det nya tillskottet i CoroDrill 860-familjen hoppas vi på att nå en större bredd av industrisektorer, samtidigt som vi erbjuder ännu fler möjligheter för våra befintliga kunder”.