Stenberg-byggnad’Effektiv och Attraktiv Produktion’ är temat när Stenbergs, Iscar och Axxos bjuder in till seminariedagar kring produktivitet toppat med en stor Julfest i Jönköping.

 

Den 5-6 december slår Iscar, Stenbergs och Axxos ihop sina påsar för att erbjuda svensk verkstadsindustri en serie av föreläsningar, utbildning och praktiska demonstrationer i världsklass under devisen ”Effektiv och attraktiv produktion”.

-Vi har tillsammans tagit initiativet till dessa dagar där syftet är att erbjuda riktigt bra föreläsningar och en mötesplats för diskussion kring hur man kan öka produktiviteten i ett tillverkande företag och därigenom vara  en del i att bygga ett mer  konkurrenskraftigt Sverige.

Allt detta kommer att ske på plats i Stenbergs lokaler i Jönköping.

 

5 december

 • Föreläsning – Konkurrenskraftig produktion
  Det handlar om att se möjligheterna. En inspirerande föreläsning med exempel från framgångsrik svensk produktion. Föreläsare: Ronny Brandqvist, QDC Förbättringskonsult AB
 • Seminarium – Visualisera och optimera produktionen
  Att mäta är att veta! Axxos lär ut hur man med enkla medel kan effektivisera sin produktion med hjälp av produktionsuppföljningssystemet Axxos OEE.
 • Effektiv och attraktiv produktion med intelligent bearbetning
  I Stenbergs stora maskinhall kommer de senaste maskinerna från Okuma, YCM och Soraluce att visas upp och dessutom demoköras med Iscar´s senaste innovationer lanserade under samlingsnamnet IQ – verktyg för intelligent bearbetning. De nya IQ-verktygen är framtagna för att klara bearbetning 24 timmar om dygnet med så få mantimmar som möjligt.
 • Julfest
  Efter dagen bjuder vi på en stor julfest med fantastisk underhållning.

 

6 december

Utbildningsdag – det finns två utbildningar att välja mellan:

 • Leanspel
  Ronny Brandqvist, QDC Förbättringskonsult AB lär ut hur man arbetar med Lean Production.

En mycket uppskattad, stimulerande och utmanade dag där deltagarna får lära sig grunderna till Lean Production och göra förbättringar i materialflöden etc. i ett Leanspel.

 • Standardiserade arbetssätt – Ett verktyg i det synliga ledarskapet, Håkan Östholm, förbättringsutbildare, Axxos

-En utbildning som ger en insikt och förståelse i hur man standardiserar sin verksamhet och nyttjar detta som ett verktyg i det synliga ledarskapet. Målsättningen är att skapa en kedja med rätt från mig till dig för att uppnå perfektion. Under utbildningen berörs verktyg som:

 • Auditering
 • Processkartläggning
 • Värdeflödesanalys
 • Konfirmation av verksamhet

För mer information och anmälan kontakta Lina Olin på Stenbergs, tel 0730-39 97 42 eller Annika Peterson på Iscar Sverige, tel 018-66 90 64 alternativt gå in på www.stenbergs.se/julevent.