Med rötter i konstruktionsindustrin så är Plåtpressning AB vana vid högt tempo och korta ledtider. När företaget expanderade till att bli underleverantör så bestämde de sig för att detta begrepp skulle vara kärnan i deras försäljning.

Danny Gilmartin VD Plåtpressning AB

Företaget som ligger strax utanför Göteborg har fortsatt att lyckas och Danny Gilmartin, VD förklarar deras framgång; “Vi har en stor fördel jämfört med laserbearbetning tack vare förmågan på vår Amada AE2510NT stansmaskin som har möjlighet till gängning, formning och försänkning i samma arbetsflöde. Arbeten som innehåller försänkningar vinner vi nio gånger av tio. Vi upplever även att vår stansmaskin är den mest kostnadseffektiva massproduktionsmetoden med lägre maskininvesterings kostnad, vi behöver inte se till att maskinen har arbete 24/7.”

Danny, fortsätter att förklara varför de valt Amada som deras maskinleverantör;

”De länkar våra kunders behov med vad som är möjligt att uppnå för ett bra resultat för båda parter.” Amada´s specialverktygslösning är ett perfekt exempel på detta, vi har ett jobb som kräver dyra material som importeras från Nya Zeeland, med support från Amada kunde vi gå från 20st till 2st slag per detalj och samtidigt spara ca 30% i materialkostnad.”

För att garantera en låg kostnad per detalj använder Plåtpressning även sig av Amada´s utbud av standardverktyg, Danny förklarar varför av egen erfarenhet;

“Kvalitén på verktygen är hög, jämfört med verktyg vi tidgare använt är livslängden betydligt längre på Amada´s verktyg. Vi har inga “flaskhalsar” längre och vår kvalité på produkterna är högre och defekterna minimala sedan vi började använda Amada verktyg.”