AMADA lanserar sin första helt elektriska kantpress, EG-4010, som kombinerar ökad produktivitet och precision med lägre strömförbrukning. Den kompakta maskinen utgör en del av företagets expansiva satsning på ergonomiska alternativ, vilket syftar till att öka produktionen och kvaliteten genom minskad trötthet hos operatören. AMADAs nya EG-4010 kommer att visas i Europa för första gången på mässan EuroBLECH senare i år (23-26 oktober, Hannover, Tyskland).

AMADA har utvecklat ett unikt drivsystem, det patenterade DSP-systemet (DSP). Drivningen består av dubbla servomotorer på bägge sidorna av kantpressen, vilket ger totalt fyra servomotorer. Detta ”dubbla” koncept är utvecklat för att prestera enligt  kundernas efterfrågan på både höga hastigheter och låg strömförbrukning. Produktiviteten kan maximeras med hastigheter på balken på upp till 220 mm / s.

Trots de höga hastigheterna minskas energiförbrukningen avsevärt genom användandet av 5,3 kW motorer med krav på 2,8 kVA effektbehov. Detta ska jämföras med  moderna hydrauliska kantpressar med motorer på normalt 7 kW och 10 kVA effektbehov, vilket ger en reducerad förbrukning på 72%. Då maskinen är helt elektrisk behövs heller ingen hydraulolja, vilket sparar både på kostnader för service och hantering av oljeavfall och det leder även till mindre miljöpåverkan.

Den avancerade elektriska drivningen kompromissar inte med att uppnå högsta möjliga kvalitet på bockningsresultatet. Faktum är att drivenhetens precision är förbättrad till 1μm (0,001mm), jämfört med de 10μm (0,01mm) som erbjuds av typiska och likvärdiga hydrauliska maskiner. Detta kombineras med en noggrannhet i positionering på 3μm (0.003mm) för det bakre anslaget.

”Vår första helt elektriska kantpress, EG-4010, har AMADAs patenterade DSP-system, vilket möjliggör extremt hög hastighet och precision i bockningen med väldigt låg strömförbrukning”, säger Chris Williams, produktchef AMADA UK. ”Med sin ergonomiska design är denna kompakta maskin skräddarsydd för mindre komponenter som kräver hög precision och är idealisk i kombination med nya moderna och  effektfulla maskiner som till exempel fiberlasrar”.

Designen av EG-4010 skapar en ergonomisk, bekväm och produktiv arbetsstation för bearbetning av små, komplexa detaljer. Att arbeta sittande är möjligt då arbetsbord och övrig nödvändig utrustning medföljer och med uttaget i underbalken för benutrymme underlättas användningen av fotpedalen i sittande läge. Arbetsplatsen kan också anpassas av operatören då flera justeringsmöjligheter är tillgängliga. Man kan justera stolens höjd, fotpedalens vinkel, NC-kontrollens höjd och vinkel och det finns även möjlighet att kunna flytta styrenheten antingen till höger eller vänster sida. Operatörens trötthet reduceras därför, vilket i sin tur minskar risken för defekta detaljer och minskad produktivitet under arbetsskiftet, samtidigt som detta ger operatören ökad komfort och förbättrad arbetsmiljö.

Full kontroll och översikt ges med AMADAs patenterade NC-kontroll AMNC 3i, vilken är kompatibel med VPSS 3i, mjukvara för offlineprogrammering. Styrenheten säkerställer också fullständig framtidssäkring i linje med Industri 4.0. Den lättanvända kontrollen med funktionalitet liknande en smartphone ger ökad tillgänglighet till maskinen och användaren kan producera större antal detaljer per timme.

Ytterligare innovationer och funktioner som inkluderas är S-Grip, verktygshållare  för snabba, enkla, vertikala verktygsbyten. Digi-Pro vinkelmätning för snabb kontroll och justering av vinklar. AKAS® säkerhetssystem med automatisk och enkel justering av  höjden vid verktygsbyten ger en  snabb uppstart och ger även en effektiv körning då operatören på ett säkert och bekvämt sätt kan arbeta nära de uppsatta verktygen.

EG-4010 har 40 tons presskraft och 1050 mm i balklängd i ett kompakt utförande så upptar hela maskinen endast 2000×1800 mm i golvyta. Med den öppna och väl tilltagna designen av arbetsområdet är det möjligt att producera ett stort antal olika detaljer med olika utformning. Maskinen erbjuds dessutom med ett flexibelt verktygsystem i Euro-style, har ett tydligt och visuellt bakre anslag med flera anslagpunkter (fyra per finger), Force Control för exakt prägling och TDS (tjockleksmätning av plåten) för ökad precision och mer korrekt bockning vid variationer i plåttjockleken.