På Elmia Plåt visar Amada sin senaste modell av fiberlaser av japansk teknologi. För kunden innebär deras lösning både tids- och kostnadsbesparing och framför allt en säker investering.

LCG är Amadas senaste fiberlaser och visas på Elmia Plåt. Den kan skära flera typer av material och den gör det i en mycket hög hastighet.

Peter Book framför Amadas senaste fiberlaser som såldes under mässan.

– En fiberlaser kan producera ungefär dubbelt så många artiklar och då gäller det att man kan ta hand om det i nästa process. Vi diskuterar ofta med kunder om vilket kilowatt-antal de ska ha men sådant handlar om vilket behov som finns för att klara av nästkommande flöde snarare än ”ju mer kraft desto bättre”, säger Peter Book, försäljningschef på Amada i Sverige och Norge.

– Man kan gå ned i kilowatt på maskinerna och i stället addera en kantpress med automatisk verktygsväxling och få en helt annan balans i flödet och produktionen.

En balanserad investering ligger i fokus hos Amada. Nyckeln till en lyckosam produktion ligger i att först och främst titta hur dagens lösning ser ut, menar Peter Book.

– Det kanske inte är en bra idé att investera i en jättekraftig laser som står stilla hälften av tiden för att nästa process inte klarar av volymen. Det är i det fallet bättre att köpa både en laser och en kantpress för att slutligen få en större vinst, säger han och fortsätter:

– Vi ser till att rätt produkter får rätt lösning och erbjuder våra kunder en helhetslösning. Vi tar totalansvar, vilket är en trygghet för kunden som inte behöver koppla in en tredje part. Vi litar på den nya tekniken, men skulle någonting inträffa så kan kunden känna en säkerhet hos oss.