Våga börja automatisera. Även om du bara kör små serier. Det menar Kristin Alexandersson från AH Automation. Svaret för nybörjare finns i form av standardlösningen AH Easyflex som lanseras på Elmia Automation.

Att börja automatisera kan vara ett stort steg att ta för ett litet företag. Det kan kännas komplext och alldeles för dyrt. Men så ska det inte behöva vara menar Kristin Alexandersson, säljare på AH Automation. Automation för nybörjare ska snarare vara enkelt och flexibelt.

– För oss på AH Automation handlar det om att sänka såväl kostnaden som tröskeln för att automatisera. Men också att vi gör ett bra och schyst jobb åt kunden, samtidigt som vi lämnar över åt dem att själva kunna hantera systemet. Då behöver lösningen ha hög flexibilitet och vara förpackad i ett standardsystem, säger hon.

– Här vill vi komma åt de mindre företagen, de som ännu inte har börjat att automatisera. De vill ha något enkelt till en låg kostnad. För dem är det nödvändigt att automatisera för att överleva på sikt och kunna konkurrera med utlandet samtidigt som de kan växa i Sverige.

AH Automation säljer kompletta automationslösningar och lanserar på Elmia Automation standardlösningen AH Easyflex som är anpassad för mindre serier med stor variation.

– Det är en instegsmodell där tanken inte är att den ska gå dygnet runt, utan kanske på lunchen eller några timmar på kvällar och eftermiddagar. Inget enormt kliv, men tillräckligt för att göra processen bättre. Man får inte vara rädd för att ta det steget, säger Kristin Alexandersson.