Addcut AB i Smålandstenar går emot Pandemi nedgångar och investerar i en ny Hurco VMX42Ti.

Detta serviceinriktade familjeföretag med kusinerna Alexander och Jonas i spetsen har satsat på Legotillverkning med inriktning på vattenskärning, bearbetning och tillverkning av formverktyg.

Med erfarenhet från Konstruktion och Produktion, kompletterar dom varandra och ihop med personalen tar dom ett helhetsansvar för projekten: från konstruktion och tillverkning till färdig produkt.
Från en styck till riktigt stora serier, dom är flexibla och kända för sina korta leveranstider.

En av deras största produkter är maskindelar och det är inte ofta dom tillverkar samma detalj 2 gånger. Oftast är det en styck av varje detalj och då är det viktigt med korta ställtider.

-Att vi valde Hurco var just för den saken, de har en mjukvara som gör det möjligt för operatören att programmera alla körningar direkt ute vid maskinen. Vid riktigt avancerade körningar gör vi beredningen i Master CAM. På så sätt kan vi utnyttja maskinen bäst. Den står inte still när någon måste programmera i CAM utan då kan vi köra andra bitar, säger Alexander Sköld. (Delägare) 
Närmaste åren kommer vi även att bygga ut verkstaden för att satsa mera på att ta fram nya formverktyg och då kändes Hurcon som en bra storlek med rejäla slag i alla axlarna avslutar Alexander.

Det blev en vertikal Hurco VMX42Ti  med 1066x 610 x610 i X Y Z slag och en kraftig Big-Plus spindel på 18Kw och 12000 varv/min.
Med Winmax 5, enkel dialogprogrammering och dynamisk fräsning direkt i kontrollen som direkt simuleras på dubbla 19 tums skärmar, blir jobbet enkelt.