Det nya QuickLoad™-skensystemet ökar hastigheten, genomströmningen och noggrannheten vid inspektion av detaljer.

Renishaw är glada att meddela att QuickLoad™-skensystemet introduceras till utbudet av mätningsfixturering. QuickLoad-skensystemet har utvecklats för användning med koordinatmätmaskiner och ger en säker position för att hålla arbetsstycken när det används tillsammans med QuickLoad-basplattor, som placeras på skenan, på någon sida, med snabbkopplingsmagneter och placeringsstift. Skenans och plattornas utbytbara konstruktion är avsedd för att maximera maskinoperatörens möjlighet att inspektera och släppa detaljer snabbt.

QuickLoad-skensystemet är ett tillskott till en familj av existerande QuickLoad-produkter, inklusive serien med QuickLoad-hörn (QLC) för visuella applikationer, konstruerad för att förenkla, öka hastigheten och felsäkra fixtureringen. QuickLoad-plattorna använder Renishaws branschledande hårdanodiserade alfanumeriskt märkta basplattor av aluminium som finns tillgängliga med gängstorlek M6, och med M4, M8 och ¼-20 tillgängliga på begäran. När de används med företagets omfattande utbud av uppmärkta modulära komponenter och FixtureBuilder-programvaran ser de alfanumeriska plattorna till att användaren ställer upp detaljerna på samma sätt varje gång. QuickLoad-skensystemet är en snabb, enkel och repeterbar metod som möjliggör att användaren kan ställa upp detaljer för inspektion på flera plattor och effektivt ladda dem på skenan för att maximera genomströmningen.