SCHUNKs kollaborativa gripdon ”Co-act EGP-C” har utsetts till vinnare av iF Design Award 2019! 

Designen är rak och tydlig men med ett hållbarhetsperspektiv samt de nödvändiga tekniska inslagen för att kunna klassas och certifieras som ett äkta kollaborativt gripdon.

Gripdonet är även det första på marknaden att certifieras av ett tredjepartsorgan och certifikatet i sig underlättar processen att klassa applikationens säkerhetsnivå enligt de regler och bestämmelser som finns på marknaden.

EGP-C är ett två-fingers parallellöppnande gripdon med ett speciellt designat skal som minskar risken för att skador skall uppstå. Användningsområde sträcker sig från exempelvis ytmontage inom elektronikindustrin till pick & place applikationer.

Gripdonet styrs enkelt via digital I/O och tack vare matningsspänning på 24 VDC är det även lämpligt för mobila applikationer.