Det nya borret RT100S från Gühring är speciellt utvecklat för att klara krävande bearbetning vad gäller djupa hål i stål upp till 8xD. Höga skärparametrar med lång verktygslivslängd ger minimal bearbetningstid tillsammans med bibehållen hål kvalitet.

Den optimerade spetsgeometrin med dess polerade spånkanaler har en positiv effekt på skäregenskaper och spånflöden. Avvikelser är i praktiken noll. Mikrogeometrin ger en ytterst stabil och noggrann spetsgeometri. Den extrema ytfinheten och spånprofilen vad gäller RT100S reducerar friktion mellan borret och arbetsstycket som bearbetas. Detta sänker temperaturen vid bearbetning och förbättrar spånavgången vilket reducerar skärkrafter. Gührings borrar RT100S ger bästa hålkvalité och maximal verktygslivslängd.

Höga matningshastigheter vid djupa hål upp till 8xD

RT100S är det ideala verktyget för bearbetning i konstruktions stål, legerade och olegerade stål och ythärdat stål så väl som snabbstål upp till 1200 N/mm². RT100S ger minimala bearbetningstider och en konstant bra hålkvalité tack vare en lång och stabil verktygslivslängd. Detta minimerar verktygskostnader och minimerar tiden för byte i maskin.