De snabbaste och mest kraftfulla fiberlasermaskinerna. Det är vad Eagle Laser erbjuder sina kunder. På Elmia Plåt visar företaget upp sina maskiner i Sverige för första gången.

Redan 2006 påbörjade det polska företaget Eagle Laser sin tillverkning av fiberlasermaskiner. Verksamheten har sedan dess vuxit till flertalet länder och sedan sommaren förra året finns Eagle även i Sverige, via Skandinavien-kontoret i Danmark.

– Det unika med Eagle är att vi har den snabbaste och mest kraftfulla maskinen på marknaden med en laser på 12 kW. Vi har bäst siffror på pappret och det är så klart en trevlig position att ha, säger Andreas Olsson, ansvarig säljare för Eagle i Sverige.

Fiberlasertekniken har ett brett användningsområde och Eagle Laser har i sitt sortiment tre olika storlekar beroende på behovet från kunden. Från en instegsmodell till maskiner anpassade för större serietillverkning. Det som gör samtliga modeller unika är fiberlasern på 12 kW, vilket kommer att demonstreras under Elmia Plåt.

– Eftersom maskinerna kan köra så fort kan vi erbjuda en väldigt låg kostnad per producerad bit. Allt tack vare ett eget koncept om hur en maskin ska byggas för att nå fiberlaserteknikens fulla potential. Det ger oss ett speciellt läge på marknaden, säger Anderas Olsson.

Varför valde ni att ställa ut på Elmia Plåt som första mässan i Sverige?

– Elmia Plåt är den geografiskt bästa mässan för att täcka in ett så stort område som möjligt. Det är ett sätt för oss att visa såväl konkurrenter som potentiella kunder att vi finns i Sverige och att vi är här för att stanna.