Med leverantörer som KOMET, Ingersoll, HEULE, Dümmel, BASS, WTO och Romai erbjuder KOMET SCANDINAVIA ett komplett sortiment av verktyg för hålbearbetning, spårbearbetning och fräsning, både standardverktyg och kundanpassade specialverktyg.  Med innovativa lösningar och innovativ verktygsdesign är KOMET i många avseenden världsledande när det gäller utveckling av processer och verktyg för verkstadsindustrin.

Genom assistanssystemet BRINKHAUS ToolScope har KOMET påskyndat digitaliseringen i branschen och erbjuder en riktig Industry 4.0-lösning som lagrar maskinernas driftsdata. ToolScope fortsätter utvecklas i snabb takt, från ett processövervakningssystem till en öppen plattform där olika applikationer kan köras. Med ett alldeles nytt program kan ToolScope-funktionerna nu implementeras helt serverbaserat och ingen hårdvara behöver installeras.

Nya KOMET MicroKom BluFlex 2 erbjuder ett nytt och förbättrat precisionsborrningssystem med Bluetooth-teknik. Den nyutvecklade versionen av BluFlex är lätt att använda och erbjuder en enastående precision och en OLED-skärm med hög kontrast. En exakt upplösning till närmaste mikrometer: 0,001 mm i diameter, en lättmanövrerad pekskärm och enkel överföring av informationen till en vanlig smartphone är bara några exempel på fördelarna med nya Bluflex.

Under Elmia kommer KOMET SCANDINAVIA även visa nya supereffektiva PCD-fräsar från KOMET. Genom att anamma 3D-printtekniken i tillverkningsprocessen av PCD-fräsarna ges en matningshastighet som är 100% högre än tidigare. KOMET har också tagit fram ett stort utbud av skär för PCD och CBN-verktyg med överlägsen prestanda.

KOMET erbjuder ett brett utbud av brotschverktyg. Bland nyheterna finns den unika Freemax-brotschen med tre skärkanter per vändskär, vilket gör hanteringen extremt kostnadseffektiv på större diametrar. Freemax är lätthanterlig med minimala behov av justering, vilket eliminerar risken för fel, och försedd med en DBG-P beläggning för bättre prestanda.

Den tredje generationen inom området borrning, KOMET KUB Pentron, är idealisk vid bearbetning av stål, gjutjärn, aluminium och rostfria material. Med en produktivitetsökning på 20% är KOMET KUB Pentron lämplig vid extrema bearbetningssituationer så som paketborrning, borrning i kanter, hörnvinklar och svetssömmar eller i räfflade ytor. Förutom 2xD, 3xD, 4xD och 5xD finns KUB Pentron nu även tillgänglig i 6xD.