AGA Gas, SSAB, Intercut och Clockwork har nu genomfört ytterligare ett välbesökt seminarium med tema Trender och innovationer inom termisk skärning, personalförsörjning och rätt kompetens samt skärning och svetsning i hållfasta stål.

En nyhet för 2018 var de senaste trenderna inom automation med Johan Frisk från OpiFlex, samt ett föredrag om digitaliseringen inom svensk tillverkningsindustri.

Kunskapsseminariet besöktes av drygt 30 personer som avslutningsvis fick en guidad visning av SSAB´s anläggning i Oxelösund.

Föreläsare under dagen:

Laser-, gas- eller plasmaskärning? Hur väljer jag rätt skärmetod?

Bo Williamsson Manager Laser and Oxyfuel applications, AGA Gas AB Region Europe North är en av Nordens mest erfarna och kunniga experter inom Termisk skärning. Bo har arbetat i den nordiska marknaden över 30 år och kommer ge oss en intressant information kring valet av rätt skärmetod.

Digitalisering – en möjlighet för tillverkningsföretag i den digitala åldern

Anders Pettersson, Vd Intercut sedan 1997 berättar om dramatiska förändringar i branschen, det går snabbt nu; Industri 4.0 – Maskiner som kan kommunicera – Sensorer som har koll på när det är dags för service – och framförallt helt nya affärsmodeller.

Automation och robotar är framtiden, vad är trenderna hur kan vi automatisera med krav på hög flexibilitet?

Föredragshållare Johan Frisk VD OpiFlex AB, Initiativtagare till projektet ”Producera i Sverige”, Vinnare av EU kommissionens “Business Innovation Observatory Award” 2015. Johan Frisk; ”allt fler företag tar nu hem produktionen till Sverige”

Personalförsörjning med rätt kompetens för effektiv produktion inom svensk verkstadsindustri

Föredragshållare, Petter Lundgren Vd clockwork ett av Sveriges mest framgångsrika företag för både människor och företag som vill utvecklas. Inspirerande föredrag där man får en helt ny inblick i hur Du ska visa upp Ditt företag som en attraktiv arbetsgivare, hur Du ska göra för att anställa personal med rätt egenskaper.

Svetsning och skärning av höghållfasta stål!

Föredragshållare Anders Ivarsson SSAB, Docent, Joining and Thermal Cutting Technologies, här får vi ett både underhållande och intressant föredrag på en hög teknisk nivå. Mängder av värdefulla tips som kan appliceras direkt på hemmaplan.