Ny kompakt, flexibel spindel- och tandremsenhet samt minislid från Festo.

Att utnyttja utrymmet effektivt, vilket präglar både spindel- och tandremsenheten ELGC och minisliden EGSC från Festo, är viktigt i monteringssystem, i test- och inspektionssystem, vid hantering av små detaljer, i elektronikindustrin eller desktop-applikationer. Alla hanteringssystem, oavsett om det är Pick & Place-lösningar eller linjära 3D-portaler, kan dra nytta av de kompakta dimensionerna. De kostnadseffektiva, elektriska axlarna ger ett nästan idealiskt förhållande mellan installationsplats och arbetsområde. De erbjuder en gemensam systeminriktning, en plattformsarkitektur och en i stort sett adapterfri anslutning.

Värdefull teknik

Spindel- och tandremsaxeln ELGC med sin inbyggda, skyddade kullagrade styrning, är speciellt lämpad för XY-rörelser och lodräta Z-rörelser. Den robusta minisliden EGSC imponerar med sin smidiga spindelrörelse och är idealisk för lodräta Z-rörelser eller styrda, linjära individuella rörelser i valfri monteringsposition.  Alla enheter delar värdefulla tekniska funktioner, så som en ren och viktoptimerad design. Med matchande gränssnitt och optimerade adapterpaket, kan passande motorer monteras flexibelt.

Skalbart och moduluppbyggt system

Oavsett om det är enkla linjära rörelser, Pick & Place-lösningar eller 3D-portaler, är de nya hanteringssystemen från Festo otroligt lätta att kombinera. Med det unika monteringssystemet baserat på ”one-size-down”-principen, kan en mindre axel kombineras direkt med en större axel utan extra adapterplatta, genom att använda universella monteringsprofiler. Detta resulterar i mycket kompakta hanteringssystem. Användaren behöver inte någon speciell kompetens eller verktyg vid montering.

Festo kommer att visa produkterna på mässan Elmia Automation i Jönköping den 15 -18 maj.