”Välkommen att följa med oss in i framtiden!”

Nytt format och helt ny layout – det nummer av Aktuell Produktion som du nu finner online är ett avstamp för framtiden. Tryck här

– Nu tar vi ett ännu bättre grepp om industrins kärnvärden! säger Chefredaktör Christian Malmgren.

Industrin står inför en omställning som bara har börjat och som stavas automation. I nummer 8/2017 kunde Aktuell Produktion berätta att världen idag rymmer 1,8 miljoner industrirobotar. Enligt IFR (International Federation of Robotics) ska ytterligare 1,7 miljoner robotar produceras inom två år. Merparten av dessa robotar kommer att investeras av små och medelstora företag, vilket är en gigantisk utmaning och möjlighet för svensk tillverkande industri som vill konkurrera i en global värld.

Bibehållet fokus på industrins kärnvärden

Under 34 år har Aktuell Produktion varit en central kunskapsförmedlare inom svensk verkstadsindustri. Nu fortsätter resan in i framtiden.

– Vi kände att vi ville utveckla något nytt och fräscht samtidigt som vi bibehåller vårt fokus på industrins kärnvärden inom tillverkning. Därför presenterar vi nya Aktuell Produktion, en tidning i ett helt nytt format och med nya färgkoder som håller ihop det redaktionella innehållet i tidningen, säger Christian.

Färgkoder ger läsarna överblick

Istället för att ge ut tidningen i två delar kommer innehållet nu att presenteras med färger utifrån fem huvudområden. Rött för automation, blått för 3D-maskiner och CAD/CAM, grönt för mätteknik, lila för plåt och svart för verktyg.

– Färgkoderna är till för att ge en bra överblick på artiklarnas huvudfokus. Men även om en text sorterar under exempelvis automation kommer det inte att hindra att vi i samma artikel berättar om företagets investeringar på andra områden, säger Christian.

Aktuell Produktion kommer även fortsatt att bevaka internationella mässor för att presentera nya trender och produkter för den svenska marknaden.

– Vi kör fullt fokus på alla produktionsområden! Välkommen att följa med oss in i framtiden! säger Christian.