Okuma, som på den svenska marknaden representeras av Stenberg, lägger till GENOS M460V-5AX till sin ständigt växande portfolio. Med simultan 5-axlig bearbetningskapacitet, levererar den prisvärda fleroperationsmaskinen snabb och effektiv detaljproduktion med hög tolerans. Vare sig man tillverkar komplexa flygkomponenter eller andra detaljerade arbetsstycken kommer operatören kunna utnyttja maskinens överlägsna kvalitet och kapacitet utan att behöva kompromissa för den minskade kostnaden.

GENOS M460V-5AX är skapad i Japan och baserad på Okumas bästsäljande fleroperationsmaskin MU400VII. Denna nästa generations vertikala fleroperationmaskin möjliggör simultan 5-axlig bearbetning för ökad geometrisk noggrannhet, kortare ställtid och ledtid. Om 5-axlig simultankörning inte är nödvändigt kan maskinen även användas som en 3-axlig fleropsmaskin.

Konstruerad för kompromisslös prestanda

Med dess innovativa dubbelkolumnsstruktur kräver denna kraftiga maskin en exceptionellt liten markyta på 2,160 x 2,810 mm. Med ett komplett 5-axlat simultant styrsystem och en termiskt stabil design ger maskinen operatören möjlighet att bearbeta även de mest utmanande material och geometriska formar.

I alla axlar finner vi kulskruvar med hög precision. De är direkt sammankopplade till Okumas servomotorer, detta gör att de elektroniska och mekaniska förutsättningarna för att möta prestationskraven uppnås medan maskinen erbjuder kompromisslös precision. Genom konstruktionen av drivningen på fjärde och femte axeln uppnår man suverän precisions-noggrannhet och hastighet på bordets rotation.

Maskinens termovänliga struktur tillåter den att hålla hög dimensionell noggrannhet även när rummets temperatur förändras. Det stabiliserar termisk deformation vilket automatiskt leder till kortare uppvärmningstider för maskinen. Behovet av dimensionell korrektion under omstart av maskinen minskar kraftigt.

Möjlig att använda med en mängd olika tillämpningar.

GENOS M460X-5AX kan hanterea en mängd olika tillämpningar, detta gör att den kan hantera ett stort utbud av material, b.la. titanium, aluminium och andra lättmetaller. Maskinen kan hantera arbetsstycken från die/moulds till mindre precisionsdetaljer. Spindelns motor är designad så att den producerar mindre vibrationer och tappar mindre kraft vid verktygsspetsen, vilket innebär fantastiska ytbehandlingar och imponerande metallbortagningshastighet.

Okumas OSP suite möjliggör enkel programmering av 5-axlade maskinoperationer och ger tillgång till tillverkarens prestationshöjande intelligenta tekniska tillämpningar, så som det ljudreducerande ”Machining Navi” och det 5-axlade ”Auto Tuning System” som kompenserar geometriska felaktighet.