Det nya kompaktslidbordet MXZ från SMC ingår i sortimentet ”Pneumatikkomponenter för framtidens applikationskrav”.

Robotisering, snabbare produktionshastighet och mer funktionalitet på mindre yta är krav som maskinbyggare ofta ställs inför idag.

MXZ-serien bygger på en innovativ design där den nya kompakta cylindern JCQ har kombinerats med en linjärstyrning. MXZ passar för en rad olika applikationer med krav på låg vikt och små installationsmått.

  • Kombinerar storleken hos en kompaktcylinder med precisionen hos en linjärstyrning
  • Givare kan monteras på 3 valfria sidor
  • Matningsport för tryckluft på valfri sida
  • Cylindern är förberedd för direktmontage med genomgående montagehål eller infästningsgängor i botten.Perfekt för applikationer med korta slaglängder och hög noggrannhet, t.ex. stoppapplikationer, positionering eller kläm-och förflyttning.