Det nya fiberlaserskärningssystemet AMADA ENSIS-3015AJ RI med dess innovativa RI-enhet (Rotary Index) och integrerad mätning av material gör det möjligt att nu också använda laserskärning för rör och profiler. Systemet använder den beprövade AMADA ENSIS-laserkällan.

Nya ENSIS-3015AJ RI är AMADA:s senaste laserskärningssystem som använder den beprövade ENSIS-laserkällan. Som en logisk ytterligare utveckling av lasersystemet AMADA FO-3015M2 RI CO2 möjliggör det maximal effektivitet i produktionen, högre hastighet och fantastisk skärkvalitet. En helt ny funktion är bearbetningsenheten för profiler och rör i form av den innovativa RI (Rotary Index). Denna enhet möjliggör snabb, enkel och noggrann bearbetning av rör och andra profiler. Fiberlasern på 3 kW som är baserad på AMADA:s variabla strålstyrning anpassar sig automatiskt till materialets specifika typ och tjocklek och kan enkelt skära i vanligt stål, rostfritt stål och metaller utan järn så som aluminium, koppar, mässing och titan. Dessutom är rotary index-enheten, som är omkonstruerad och optimerad för ENSIS, utrustad med en ny generation av axlar. Detta ökar hastigheten och precisionen ytterligare, och den optimerade rörstyrningen säkerställer att bearbetningen blir i princip fri från repor.

Optimerade praktiska processer

Med den nya integrerade enheten för materialmätning, för snabb, noggrann mätning av referensytor på rör, kan bearbetningen av rör och profiler med AMADA ENSIS-3015AJ RI utföras snabbt och effektivt. Dessutom finns det inte längre något behov av att byta linser, och byte av munstycken görs helt automatiskt. Det är därför produktionen är nästan helt avbrottsfri med AMADA ENSIS-3015AJ RI, med en kombination av hög hastighet och optimerad skärkvalitet.

Bland systemets andra huvudfunktioner finns en insamlingslåda för kapade rör och profiler, och de praktiska skjutluckorna. Detta ger användaren god åtkomst till maskinen, samtidigt som det är ett tillförlitligt skydd mot reflektioner och slagg.

Automatiserad för ännu bättre prestanda

Med styrningen AMNC 3i är nya AMADA ENSIS-3015AJ RI också mycket användarvänlig. Användningen är enkel och intuitiv, ställtiderna minimeras och maskindata utvärderas på ett driftsäkert sätt.

Den redan oslagbara ekonomiska effektiviteten hos AMADA ENSIS-3015AJ RI kan förbättras ytterligare med de många alternativen för automatisering.