Geometrin på SumoCham-skäret ICP-2M uppgraderas nu för förbättrad centreringsförmåga samt förbättrad ytfinhet och övergripande kvalitet på det bearbetade hålet. Den uppgraderade varianten har benämningen QCP-2M och kommer successivt att ersätta ICP-2M som fasas ut under 2017.

QCP-2M borrhuvuden finns tillgängliga i diameter 8.0-25.9 mm i steg om 0.1 mm och ger en håltolerans på IT8. QCP-2M monteras i standard SUMOCHAM borrkropp. Jämfört med den tidigare versionen ICP-2M (2M = dubbla stödlister) uppvisar QCP-2M överlägsen självcentrerande förmåga som gör att du erhåller bättre rakhet, rundhet och ytfinhet på det bearbetade hålet.

QCP-2M finns tillgänglig i sort IC908, vilket är en PVD-belagd TiAlN-sort som försäkrar högt motstånd mot förslitning, stabil och förutsägbar livslängd och fina ytor.