711 utställare gör sig redo för innovativa produktnyheter och intressanta aktiviteter när hi-showen träffar dörrarna tisdag 3 oktober på MCH Messecenter Herning.

Robotteknik, innovation och kunskapsutbyte kryddad med världens nyheter och artificiell intelligens är bara några av de saker som väntar besökarna när Hi Tech & Industry Scandinavia 2017 på tisdag öppnas i MCH. Mässan har en växande anläggning, och besökare kan se fram emot att träffa totalt 711 utställare – varav 75 är utlänningar. Det väcker entusiasm med arrangören:

-Vi går tillbaka till 2005 för att hitta en höguppvisning där vi hade så många utställare som i år. Endast sedan den senaste mässan 2015, uppnådde vi en tillväxt på 96 utställare, så vi är mycket tacksamma för att branschen hills så massiv upp hi-mässan, berättar Mona Jakobsen, projektledare på MCH, och utvecklar:

”Vårt samhälle är i en process av förändring, där ny teknik skjuter i snabb takt. Det innebär att fler företag har spännande projekt på ritbordet och produktnyheter som kommer att visas så vi ser fram emot att visa besökare på många spännande nyheter och evenemang”.

Inspirerande öppning i väntan
Hi Tech & Industry Scandinavia öppnar officiellt tisdagen den 3 oktober där bland annat teknisk expert Märtha Rehnberg från Dare Disrupt öppnar tal. I tre på varandra följande år har Rehnberg fått namnet Leader of Tomorrow by St. Gallen Symposium. Den prestigefyllda titeln ges till handplockad ung talang, inbjuden till St. Gallen Symposium för att hålla samtal, debattera eller på annat sätt inspirera – och nu kan hon upplevas i Herning.

Efter de inledande tal kommer att presenteras DIRA Automation Priset 2017. Priset delas ut till ett företag, en person eller en grupp som har utnyttjat potentialen i automation och robotteknik och bidrog i hög grad till innovation, utveckling eller till exempel genom att öka konkurrenskraften hos företag med automation och robotteknik. Före showen har juryen skurit listan över nominerade till de tre finalisterna i år. På Robot, Nordtec-Optomatic och Intelligent Marking, som alla har skapat ett banbrytande eller innovativt bidrag till användningen eller utvecklingen av robotiken.

En mängd världsnyheter
De många upplevelserna fortsätter efter öppningsdagen, där besökare kan upptäcka de många nyheter. I hi s egna nyheter systemet hi MARKS kategoriseras de många produkter för deras nyhet och innovationsnivå, och 2017, Hi Tech & Industry Scandinavia presenterar alla 283 godkända nya produkter, varav 41 har topkategoriseringen som trestjärniga världsnyhet.

Utöver de många produktnyheterna erbjuder hi-showen också många andra inspirerande upplevelser och aktiviteter. inklusive en mängd konferenser, teknisk händelse TECHNOMANIA, vindkraftindustrin händelse WIND ENERGY DANMARK och matkonkurrens International Food Contest.

hi Tech & Industry Scandinavia hålls 3: e-5: e. Oktober i MCH Messecenter Herning.