HAIMER Gruppen, marknadsledande inom värmekrymp- och balanseringsteknologi, har blivit en komplett systemleverantör för verktygshantering. Under EMO 2017 i Hannover (Hall 4, Monter E18) kommer företaget att visa hela sin produktportfölj vilken innehåller allt från solida hårdmetallverktyg till verktygshållare, krymp- och balanseringsteknologi och nu även förinställare. Alla produkter kompletterar varandra perfekt och erbjuder ideala förutsättningar för nätverksintegration och ständigt data flöde.

I år på EMO, kommer HAIMER att presentera en komplettlösning av verktygshantering. En av många höjdpunkter blir Microset förinställarna, som familjeföretaget expanderade sin produktportfölj med i början av året. Andreas Haimer, VD, berättar: “Med vår bredd inom systemlösningar vill vi göra arbetsprocessen så enkel som möjligt för maskinoperatören. Från verktyg och verktygshållare till krymp och balansering samt förinställare, kan vi nu erbjuda våra kunder hela processen från en och samma källa. “

Hållande verktyg och förinställning hör ihop

Anledningen till varför Microset förinställare kompletterar de välkända produkterna från HAIMER så bra ligger i dess höga kvalitet och användarvänlighet. Dessutom täcker de ett brett användningsområde – en filosofi som HAIMER också följer när det gäller sina krymp- och balanseringsmaskiner. Produktsortimentet av HAIMER Microset förinställare innefattar en budgetnivå som lämpar sig väl för lågvolymanvändare. Den semi-automatiserade maskinen med Autofokus lämpar sig väl för normalanvändaren. Sist men inte minst, omfattas serien även av helautomatiserade förinställare med linjärmotorer, som är designade för högvolymanvändarna.

Förinställarna utmärker sig genom högkvalitativ hårdvara, bästa ergonomi och användarvänlighet. En av många fördelar är den termostabila gjutjärnskonstruktionen som säkerställer enkelheten, repeternoggrannheten och minimerar antalet kalibreringar.

Ständigt kompatibel och säkrade för nätverk

Medans Microset förinställare redan har nätverksförberedelse och kan kommunicera med bearbetningsmaskinerna, så kommer HAIMER att visa krymp- och balanseringsmaskiner med samma möjligheter för första gången under EMO mässan. En ny Power Clamp serie med helt ny design och mjukvara kommer att presenteras för marknaden. För att förenkla användarvänligheten ytterligare på krympmaskinerna, har dom utvecklats ytterligare. På utsidan syns detta på den nya kontrollpanelen med touch skärm, som möjliggör uppkoppling mot nätverk.

Dessutom utvecklar HAIMER ett förenklat verktygshanteringssystem som är utformat för användning tillsammans med ovan nämnda HAIMER-produkter. Andreas Haimer förklarar: ” För många små och medelstora företag är de flesta verktygshanteringssystem för komplicerade och ostrukturerade. Vi erbjuder dock en lösning som är lätt att använda och ger ett enkelt sätt att organisera och digitalisera data från förinställningen.”

HAIMER har erbjudit en annan lösning för dataöverföring under en tid: På förfrågan utrustar företaget sina verktygshållare med RFID Chip vilket gör det möjligt för kunden att spara alla viktiga verktygsdata. I framtiden kan alla HAIMER-enheter (som tillval) köpas med en läs- / skrivstation. På detta sätt kommer de att vara utrustade för modert datautbyte enligt Industri 4.0.

Nya Duo-Lock och Pinnfräsar I solid hårdmetall för universal användning

Bredvid den digitala utvecklingen kommer HAIMER också att introducera många praktiska innovationer på EMO mässan, till exempel utökningen av sitt pinnfrässortiment. Tillsammans Bortsett från Power Mill-serien innehåller HAIMERS produktportfölj även Basic Mill pinnfräsar. Dessa verktyg är reducerade till grunderna när det gäller produktegenskaper och kan användas i nästan alla material. Dom är lämpade för ett brett användningsområde som grovbearbetning, finbearbetning, spårfräsning, rampning (upp till 45 °) och till och med borrning. Jämfört med den optimerade Power Mill-serie är Basic Mill-fräsarna billigare, men erbjuder samma, välkända HAIMER-kvalitet. Dessutom introduceras ett antal nya verktygsgeometrier och produkter för Duo Lock-gränssnittet. Den patenterade och innovativa kopplingen med dubbla koner och ett ytterligare tredje stödområde säkerställer hög stabilitet under fräsningen.

Efter EMO i Hannover: Öppet hus i Igenhausen

Skulle kunder och besökare inte ha tillräckligt med tid för att se alla innovationer i Haimers monter, kommer de att få möjlighet att ta igen det. Från den 27 till 29 september arrangerar HAIMER ett öppet hus på sitt huvudkontor i Igenhausen, den största produktionsanläggningen för verktygshållare i Europa. Under evenemanget kommer Haimer också att fira sitt 40-årsjubileum och den framgångsrika utvecklingen av företaget. Tillsammans med välrenommerade talare, ett attraktivt utbud av seminarier och möjligheten till ett professionellt utbyte av idéer med 26 teknologipartners, presenterar HAIMER alla sina aktuella nyheter. Live demonstrationer kommer att illustrera – i enlighet med Haimers filosofi – varför kvalitet vinner i längden. Mer information om evenemanget och möjlighet till registrering finns på vår hemsida www.haimer.de/open-house