Okuma Europe kommer att visa sina senaste bearbetningslösningar för att ge högsta anslutning och produktivitet vid årets EMO Hannover. Okumas smarta maskiner samt LASER EX-serien av flerfunktionsmaskiner som kan svarvning, fräsning, laserhärdning och additivtillverkning kommer att göra sin europeiska debut på mässan. Dessutom kommer Okuma presentera sina senaste Smart Factory Solutions och presentera nya sätt att integrera robotteknik för att ta produktivitet i en IoT-miljö till nästa nivå.

I enlighet med årets EMO-tema “Connecting systems for intelligent production” är Okumas innovationer dedikerade till att underlätta smart tillverkning genom att främja automation och öka anslutningen i toppmoderna produktionsanläggningar. Okuma kommer att presentera åtta europeiska premiärer och totalt 16 maskiner på sin 1500 m² monter.

Okuma LASER flerfunktionsmaskiner

Okumas LASER EX serie innehåller världens första “done-on-one”-maskiner. Den 5-axliga vertikala fleroperationsmaskinen MU-6300V LASER EX kan fräsning, svarvning, slipning, Laser Metal Deposition (additiv bearbetning) och värmebehandling för ett brett spektrum av arbetsstyckestorlekar och former. Att direkt i maskinen ombesörja härdning är snabbare och orsakar mindre distorsion än konventionell värmebehandling, vilket resulterar i dramatiskt ökad noggrannhet och genomströmning. Den högkvalitativa TRUMF laserstrålkällan möjliggör stabil laserbearbetning under långa körningar och både stor kapacitet och högupplöst additiv tillverkning.

MULTUS-serien, känd för sin precision och noggrannhet, har länge varit en stjärna i Okumas rad av flerfunktionsmaskiner. MULTUS U5000 är konstruerad för stabil kraftfull bearbetning med låga spindelhastigheter. Dess oöverträffade högmomentspindel bidrar till att maximera effektiviteten. MULTUS U5000 hanterar medelstora och stora detaljer samt svårbearbetade material, som Titanium och Inconel. Slipning i maskinen är också en av flera nya funktioner. Med tillägget av den laserutrustade varianten tar Okuma flerfunktionersmaskiner till helt nya nivåer. MULTUS U5000 LASER EX möjliggör laserbehandling från härdning till Laser Metal Deposition (additiv bearbetning). Okuma kommer att demonstrera maskinens laserhärdnings egenskaper i en dedikerad scenpresentation.

Smart line maskincell med minimalt användande av golvyta

Okuma senaste 5-axlig vertikal fleroperationsmaskin MU-S600V möjliggör 5-sidig bearbetning med effektivt utnyttjande av golvytan. Med en bredd på 1.400 mm hanterar maskinen arbetsstycken med 600 mm diameter. För höga nivåer av automatisering kan flera verktygsmaskiner av denna typ anslutas för att bilda en kompakt smart produktionslina. Detta möjliggör en fullständigt automatiserad överföring av arbetsstycket från en maskin till nästa, vilket eliminerar stillestånd mellan olika bearbetningssteg. Produktionslinjelayouterna anpassas enkelt för att anpassa volymen eller ledtiderna. Okuma presenterar två anslutna MU-S600V i en helautomatiserad cell med ett visionssystem och robotassisterad laddning och plundring.