När EMO, som är Europas största mässa avseende bearbetningsmaskiner och tillhörande verktyg, går av stapeln i Hannover 18 – 23 september finns Colly Verkstadstekniks leverantör på standardverktyg Mitsubishi Materials representerad. I den drygt 300 m2 stora montern visar verktygsleverantören ett axplock av sitt sortiment och som sig bör visar företaget även upp ett antal nyheter för marknaden.

– Mitsubishi Materials har redan ett rykte som placerar skärverktygstillverkaren som branschens riktmärke inom djuphålsborrning. För att ytterligare befästa denna marknadsposition har bolaget nu lanserat sin nya Superlong-serie MPS1 med solida spiralborr i hårdmetall för applikationer upp till 40xD. Vidare ett utökat sortiment av vändskärsborret MVX som erbjuder smarta lösningar för ett brett utbud av olika applikationer upp till 6xD, säger Conny Erixon produktchef för Mitsubishi hos Colly Verkstadsteknik.

För generell bearbetning vid alla typer av hårdsvarvning ger den belagda CBN-sorten BC8100 med enkel- och dubbelsidiga, positiva och negativa ISO-vändskär lösningar för alla tänkbara applikationer.

Det nya systemet GW med invändig kylvätsketillförsel kompletterar Mitsubishis sortiment för svarvning vid spår- och avstickning.

Ingående i Mitsubishis högprestandaserie ”Impact Miracle Revolution” som är lämpad vid fräsning av härdat stål upp till 70 HRc ger den nya VFR pinnfrässserien slutanvändaren ett särskilt brett användningsområde inom hårdbearbetning. Detta gör den nya fullradiefräsen till det självklara valet vid allt från grov- till finfräsning.

Den koniska fullradiefräsen C4LATB för aluminiumlegeringar designad med 2 ändskär och 4 periferiskär har nyligen lanserats som den optimala lösningen för fräsning av impellrar och andra komplexa aluminiumkomponenter.

VPX200/300-serien är en mångsidig pinnfräs med ekonomiska fyrsidiga vändskär och tillgodoser högeffektiva plan- och valsfräsningar så väl som spårfräsningar.

Besök Mitsubishi Materials monter i Hall 5/D06 och upplev den senaste spetsteknologin inom skärande bearabetning. – Naturligtvis går det bra att besöka montern när som helst, men önskar man kontakt med mig så finns jag där från onsdag 20 september kl. 13 till och med fredag 22 september kl. 13. Boka gärna ett personligt möte på telefon 070-254 04 00, avslutar Conny Erixon produktchef för Mitsubishi hos Colly Verkstadsteknik.