Herning, Danmark, Oktober 2017 – Välkommen att ta del av framtidens smar-ta produktion i realtid i KUKA:s monter på Herningsmässan den 3-5 oktober 2017. På årets mässa är det KUKA:s smarta lösningar inom automatisering som står i fokus. I en praktisk demonstration kommer bolaget att visa hur KUKA Smart-Production gör din produktionslinje redo för framtiden.

– Besökarna kommer i realtid få ta del av en demonstration av hur effektivite-ten och processkvaliteten ökar genom att vi kopplar alla KUKA:s produkter till molnet via KUKA Connect, vår molnlösning för att koppla samman produktion och underhåll, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef för KUKA Nordic.

KUKA SmartProduction är en ny mjukvara för intelligent nätverk som använder molnet som ett centralt lager, vilket ger en enkel, sömlös och tillverkarobero-ende övergripande koppling av alla produktionsmaskiner i molnet. Mjukvaran är utformad för maximal frihet och kan distribueras över olika hårdvaru- och programvarulandskap. Det standadiserade gränssnittet gör den till den ideala IoT-plattformen för företag på alla marknader och sektorer.

På Herningsmässan visar KUKA även sitt nya mobila produktionssystem KUKA Mobile Plattform 1500 som möjliggör en flexibilitet i produktionen som tidigare varit otänkbar. KMP 1500 är en plattform som enkelt integreras i tillverkningen och sköter logistiken mellan de olika processtegen.

Marknadens första industrirobot som samspelar med människor – LBR iiwa – finns också med på mässan liksom bolagets senaste sensorprodukt KUKA RoboCeption. – Vi är stolta över att här få möjlighet att visa våra kunder KUKA:s gedigna och omfattande robotlösningar för Industri 4.0. RoboCeption är ett lysande exempel på en sensorlösning som gör det möjligt för roboten att se och utvärdera på liknande sätt som en människa gör, säger Joacim Lorentsson och hälsar alla robotinresserade till KUKA:s monter på hi17.