Schweiziska Proceq är marknadsledande och uppfinnare av LEEB metoden för hårdhetsprovning. Nu introduceras Equotip® Live – världens första, Internet of Things (IoT) / industri 4.0, trådlösa lösning för portabel hårdhetsprovning.

Equotip® Live använder smartphone teknologi – dagens standard för kraftfulla produktivitets appar – och trådlös teknik, för att eliminera behovet av kablar. Det utnyttjar molnet där data lagras i realtid och är tillgänglig överallt, i likhet med t ex e-banking.

LEEB D slagmätsond/enhet med inbyggd Bluetooth 4.0 modul för presentation direkt via smarttelefon eller läsplatta. Mätresultat synkas och lagras i Proceq Live Cloud. Rapporter presenteras via webbgränssnitt oavsett var du befinner dig, och för fler användare.Appen finns idag tillgänglig via AppStore.

LEEB D slagmätsond har samma höga prestanda t ex;

• Mätområde: 100 – 1000 HLD

• Noggrannhet ± 4 HL (0.5 % at 800 HL)

• Upplösning: 1 HL/HV/HB, 0.1 HRC/HRB/HS, 1 N/mm2 Rm

Lösningen sälj med ett lägre ingångspris för enheten och en månatlig kostnad för molntjänsten. Alternativt kan man hyra hela lösningen. Tillval är olika supportringar, testblock för funktionskontroll, USB laddare etc.