ELPRESS AB i Kramfors har i 57 år arbetat med utveckling, tillverkning och marknadsföring av kompletta kontaktpressningssytem för elektriska ledarförbindningar. Idag har ELPRESS representanter i hela norden, marknadsför sina produkter i över 50 länder och är inte bara marknadsledande på den Skandinaviska marknaden utan även norra Europas största tillverkare av kontakpressningssytem.

 

För att öka sin produktionskapacitet för tillverkning av kabelskor har de investerat i en 200 tons excenterpress, modell CHINFONG SC1-200. Pressen skall arbeta med ett verktyg med integrerade transferbalker som transfererar ämnet genom pressverktyget.

Pressen är tillverkad av olsons leverantör CHINFONG i Taiwan och kompletterad med deras styrsystem för automatpressar FLEXI III-V. “Vidare har vi även integrerat styrningen av transferdelen i verktyget med möjlighet att trimma och recepthantera aktuella inställningar för de olika kabelskorna som skall produceras i pressen” Säger Patrik Olson försäljningschef