Årets Underhållsmässa ökade besökssiffran med 20 procent! Utställarna vittnar om en dynamisk, högeffektiv mässa: – En av de absolut bästa vi varit med på, säger David Duvgren, försäljningsansvarig på Nilfisk.

10 876 besökare noterades på Underhållsmässan på Svenska Mässan, som avslutades i fredags. Det innebär en kraftig ökning jämfört med förra mässan 2014 (då 9 153 besökare).

Inräknat utställare medverkade totalt 16 005 personer på årets mässa (mot 13 686 förra gången). Anna Jarnö är affärsansvarig för Underhållsmässan:

– Vår satsning på att spegla bredden av ny underhållsteknik, forskning och utveckling, smarta lösningar och digitalisering har bidragit till framgången. Det har varit genomgående fullt vid seminarierna, både på Stora scenen och Teknikscenen, säger hon.

– Dessutom har alla viktiga aktörer i branschen medverkat på mässan, vilket vi är särskilt glada för.

Totalt medverkade 270 utställande företag på preliminär nettoyta 7 700 kvadratmeter (markanta ökningar i båda fallen). Så här tyckte några av dem:

Roger Holm, VD, FB Kedjor: ”Årets Underhållsmässa var ett klart uppsving för vår del! Vi hade fler besökare i montern och en stor andel nya kontakter, vilket var vårt mål inför mässan. Av dem är ett 20-tal väldigt intressanta. Det är vi mycket nöjda med.”

David Duvgren, försäljningsansvarig, Nilfisk: ”En mycket lyckad mässa för oss, en av de absolut bästa vi varit med på! Vi tog ett nytt grepp i år: vi lät bli att visa vårt standardsortiment, som alla ändå känner till, och koncentrerade oss istället på stora industrisugare i prisklasser upp till halv miljon. Vi hade fullt upp i montern, hade inte ens tid att äta lunch. Vi har fått ett 50-tal värdefulla leads och är, totalt sett, mycket nöjda.”

Malin Garp, marknadsansvarig, Hydac: ”Vi var med för tredje gången och årets mässa var den klart bästa! Underhåll är ett av våra absolut viktigaste exponeringstillfällen. Vi fick en hel del nya, seriösa kontakter under mässan. Ett 80-tal av dem ska vi arbeta vidare med.”

Thomas Grönlund, marknadschef, Jernbro (f d Coor Industrial Services): ”Vi upplevde ett trendbrott på årets mässa, vi har haft betydligt fler besökare än tidigare. Det har också varit en bra mix av folk inom underhåll, både beslutsfattare och tekniker, vilket är viktigt. Under mässan lanserade vi vårt nya varumärke, det föll mycket väl ut. Vi är dessutom väldigt stolta för att vi vann utmärkelsen Guldskiftnyckeln för bästa monterbemötande. Vi ser redan fram emot nästa mässa 2018.”

…och så här tyckte några besökare på mässgolvet:

Mattias Herlin, maskinspecialist, Skanska: ”En mycket bra mässa med många intressanta utställare, inte minst för vår eftermarknad. Framförallt vill vi hålla oss uppdaterade, i synnerhet när det gäller den nya digitala tekniken.”

Roland Ericsson, VD, Samson: ”Årets mässa är en av de bästa vi varit med på. Den nya smarta tekniken är särskilt intressant: vi strävar hela tiden efter störningsfri produktion, man vill kontrollera med färre människor.

Sofi Kristensson, SITAB: ”För oss är mässan ett utmärkt tillfälle att träffa leverantörer. Vi söker också nya affärskontakter och tror att vi har hittat en del här på mässan.”