En bra orderingång och behov av att uppgradera den 5-axliga maskinparken gjorde att AVT i Alingsås påbörjade en investeringsprocess där kvalité, bra tillgänglighet och ergonomi vid riggning samt givetvis 5-axlig simultant tillverkning var viktiga parametrar. Valet föll på en Okuma MU-400V II från Stenbergs.

VD:n, Martin Book berättar vad AVT nu kan erbjuda marknaden genom investeringen: ”AVT levererar produktionsutrustningar till industrin innefattande monteringsanläggningar, maskinbetjäning, hanteringsutrustning samt olika typer av specialmaskiner. Den nya 5-axliga fräsen kommer att användas för tillverkning av maskindetaljer till interna automationsprojekt men även legotillverkning av komplexare detaljer av mindre och medelstora serier. AVT levererar reservdelar, slitagedelar och protyper både till de maskiner vi levererat men även andra tillverkare. I och med att vi utvecklar mycket specialmaskiner har vi blivit särskilt duktiga på avancerade detaljer med lite lägre volymer. För den typen av detaljer passar den nya Okuman perfekt.”

Det är alltid kul när en kund köper maskin av oss för första gången och jag ser fram emot att arbeta med AVT i framtiden, säger Fredrik Claesson, säljare på Stenbergs.

Okuma MU-400V II är snabb, stabil och noggrann med maximal flexibilitet. Maskinen är en kompakt, högpresterande, simultant 5-axlig fleroperationsmaskin, fylld med smarta teknologier från Okuma.

Det blev en Okuma från Stenbergs tack vare dess höga kvalité i kombination med bra referenser och bra servicenätverk, säger Martin Book, VD på AVT.

I Okumas 5-axliga MU-serie finns totalt 7 olika maskinstorlekar med maskinbord från 400mm till 1000mm.