Genom att Pentacutansera P-spånformare till de tidigare redan tillgängliga PF-, C-, J-, Z-, PB-formarna. Det nya PENTA 24 skäret med P-spånformare är idealisk för spår- och avstickning i mjuka material och små detaljer.

 

Egenskaper

  • Precisionsslipade skär med bra repeterbarhet på skäreggen
  • Mycket positiv spånvinkel och vass skäregg, vilket möjliggör låga matningar och låga skärkrafter
  • För mjuka material, små detaljer, tunnväggig bearbetning och generell avstickning

• Ger plan botten vid spårstickning

 

PENTA 24-skäret finns i bredderna 1,0, 1,5 and 2,0 mm. Den nya P-skäret har en mer positiv skärvinkel, mindre radie och ingen eggavrundning, i jämförelse med den existerande PF-typen. Det neutrala skäret kan användas för spår- och avstickning, medan skäret med 6° och 15° vinklad skäregg i fronten bör användas bara när tapp i centrum skall undvikas. Det nya skäret finns i IC1008, en PVD sort som kan användas i de flesta material.

 

Kontakta Iscar Sverige på tel 018-66 90 60 för mer information.