Stockholmmassan_ny_entre

Årets M.A.X-mässa som öppnar den 18 mars visar upp en stark uppställning med utställare. Besökarna kommer att bjudas på allt från nya maskiner, verktyg och automationslösningar till kunskaps intensiva seminarier och aktiviteter.

 

På M.A.X visas ny teknik, verktygsmaskiner, verktyg och automationslösningar som bidrar till att göra vår svenska verkstadsindustri mer konkurrenskraftig.“M.A.X är Nordens viktigaste mötesplats för branschen, där viktiga kontakter knyts och nya affärer genomförs, säger projektchefen Björn Lindforss. Dessutom bjuds besökare och utställare på kunskaps intensiva kostnadsfria seminarier, något som brukar vara mycket uppskattat.

 

Högaktuella seminarier, trendspaning och workshops bildar en helhet som är unik för M.A.X.

Seminarieprogrammet innehåller en hel rad intressanta talare som berättar om allt från ”Hur man med rätt investering kan öka sin produktivitet med 70 procent” till Mackmyras seminarie om ”Hur vi behåller hantverket i en modern industri”. Seminarierna kommer att tillföra åhörarna smarta idéer som kan bidra till att ge svensk tillverkningsindustri en ännu starkare position på den internationella spelplanen.

 

Behövs en industriminister?

“Mässan bjuder även på intressanta samtal som det mellan Stefan Löfven (S) och Ingegerd Green från Skärteknikcentrum” säger Björn Lindforss. De kommer bland annat att diskutera vad som krävs för att få en konkurrenskraftigare tillverkningsindustri i Sverige. Samtalet kommer också att ta upp frågan om hur vi ska öka intresset för industrin bland ungdomar och därmed säkerställa kompetensförsörjningen, samt behovet av en svensk industriminister och vad detta i så fall skulle tillföra vår industri. M.A.X 2014 är en mötesplats full av nya möjligheter, en plats där viktiga affärer genomförs – affärer och investeringar som leder till en konkurrenskraftigare Svensk tillverkningsindustri.