RFR Solutions i  Landskrona har  investerat i en MTE BF 4200 från Ahlsell  för att kunna öka sin fräskapacitet .

RFR Solutions utvecklar ,tillverkar och säljer produkter i rostfritt material till utvecklingsintensiva kunder främst på den Nordiska marknaden.

Christer Bäckvall Produktions tekniker/ projektansvarig säger: ” Vi ska vara en komplett leverantör till våra kunder . Som ett led i detta har vi haft behov av att öka kapaciteten inom området bearbetning av stora detaljer. Därav startades ett utvärderingsprojekt upp och vi valde ut 3 leverantörer som var mest intressanta. Efter 3-4 månaders projektarbete hamnade det slutgiltiga valet på en MTE BF 4200 från Ahlsell Maskin AB  .Det som fick oss att välja MTE var att den i grundutförandet var bra utrustad. Support/Service och teknisk specifikation var också bra.”

 

Bild Text: MTE RT maskin ( Dalkia Sverige AB)

Dalkia Sverige AB  i Avesta  har  investerat i en MTE Bäddfräsmaskin BF RT 1200 med bla styrt index universal fräshuvud och  helintegrerat rundbord   1200 mm x 1200 mm  för att effektivisera och utveckla bearbetningen så att vi kan köra fler avancerade produkter säger platschefen Patrik Roswall.

Dalkia flyttade under 2011 in i nya ändamålsenliga lokaler där de kan expandera och förbättra arbetsmiljön och utveckla produktprogrammet.

 

Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång har fått sin specialanpassade MTE bäddfräsmaskin K 15/20 med verktygsväxlare  och automatfräshuvud samt helintegrerat  fullstyrt ( 4:e axel) extra rundbord med diameter 630 mm

Siemens  bearbetar bla. turbinbladsinfästningar i maskinen.

 

Yaskawa Nordic AB i Torsås har fått sin MTE BF 5200 utrustad med styrt universafräshuvud och kedjeverktygsväxlare installerad i vinter. Maskinen är specialanpassad för lokalens relativt låga takhöjd.  Yaskawa kommer att med MTE maskinen mer rationellt kunna bearbeta sina Svetsrobotstativ än tidigare med konventionella bäddfräsmaskiner.

 

För information kontakta :

Anders Elfving    070-538242

Sven Rosendahl   070-469156

Johan Martinez   070-5115762

Kjell Gallneby      070-881847