Från och med den 1 juli är Ehn & Land AB exklusiv agent för Haas slipmaskiner i Sverige och Norge. Haas är en av världens ledande tillverkare av slipmaskiner och har en stor marknadsandel i Europa.

– Haas har ett komplett program av slipmaskiner med marknadsfokus mot verktygsindustri, flygindustri, medicinindustri och kuggindustri. Förutom försäljning och installation erbjuder vi även utbildning, service och eftermarknad för Haas slipmaskiner, säger Anders Berglind, vd på Ehn & Land AB.

– Ehn & Land har arbetat med slipmaskiner under alla år och vi har därför stor kompetens på området. I och med samarbetet med Haas kan vi nu bredda kundbasen och erbjuda ett komplett program av slipmaskiner för olika behov. Haas har egen produktutveckling och produktion vid huvudkontoret i Tyskland och slipmaskinerna är därför av högsta kvalitet. Företaget grundades 1934, är familjeägt och har en platt organisation vilket gör att man snabbt kan tillgodose marknadens krav och alltid ligger i framkant vad gäller teknisk utveckling. För att introducera Haas slipmasiner i Sverige kommer vi nu under hösten att anordna teknikdagar för kunder vid vår filial i Jönköping, säger Thomas Henkel, produktchef Verktygsslipning på Ehn & Land.