KUKA Robotics stärker sin närvaro inom maskinindustrin genom att tillsätta en Key Account Manager, Niclas Fager, som helt kommer att fokusera på industrins behov av robotautomation till skärande bearbetning.

Niklas Fager

Niclas Fager kommer närmast från TL MaskinPartner där han arbetat som KAM-säljare i Norden och innan det var han tio år på DMG Mori. Totalt har han 17 års erfarenhet av verkstadsindustrin och CNC-maskiner.

– Under dessa år har jag hela tiden haft kontakt med KUKA eftersom vi har jobbat med samma kunder. Jag ser fram emot att få hjälpa kunderna att hitta bästa möjliga lösningar inom automation med KUKA:s starka portfölj och innovativa lösningar säger Niclas fager.

Niclas Fager har genom åren haft mycket kontakt med slutkunderna och i sin nya roll som KAM för svenska marknaden kommer han att jobba även med integratörer.

–  Jag hade förmånen att träffa många av mina kontakter och blivande kunder på årets Elmiamässa och fick då chans att berätta om min nya roll på KUKA.

Bakgrunden till KUKA:s senaste nyrekrytering är att hjälpa kunderna att ta steget att utveckla sin produktion med lösningar som mobila och sensitiva robotar.

– Niclas Fager har en gedigen erfarenhet från maskinbranschen och kommer att kunna skapa mycket värde åt kunderna genom att kombinera sin maskinkompetens med robotautomation, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic.