• Välkommen till vår monter – A07:24 – på Elmia Svets. Vi har en av mässans största montrar fylld med spännande produktionsmaskiner och kunniga rådgivare. Här kan Du både testköra och diskutera tekniska lösningar med våra experter från såväl Sverige som utländska maskinleverantörer.

I A-hallen visar vi följande produktionsmaskiner:

 • TimerSavers avgradningsmaskin – 42-1350-WRBW
 • Messer MultiTherm eco portalskärmaskin för gas och plasmaskärning XPR 300 fasning.
 • Durma HDF 3015, fiberlaserskärmaskin med 6 kW IPG och växelbord.
 • Durma kantpress ADR
 • Swifty plasmaskärmaskin med Powermax 45
 • Soyer bultsvetsmaskiner; CNC styrd samt portabel med ACCU
 • Eberle bandsågsblad

UNIKT TILLFÄLLE ATT STUDERA SAMTLIGA SKÄRMETODER I VÅR MONTER!

Vi kommer demonstrera tre skärmaskiner, välj den skärmetod som passar Din produktion allra bäst, i vår monter kan Du lära Dig mer om det senaste inom gasskärning, plasmaskärning, finplasmaskärning, fog beredning och fiberlaser.

Hur ser Dina behov ut?

 • Plåttyper, plåtstorlekar och min-max tjocklekar.
 • Stora eller små detaljer
 • Är det många hål i detaljerna? Ska hålen gängas? Vill Du märka detaljerna, artikelnr. eller bocklinje
 • Krav på toleranser på detaljer och hål? 0,1-0,3 eller 0,5-0,8 eller 0,8-2 mm.
 • Snittytan finns det krav hur den se ut?
 • Vinkelavvikelse på snittet? Så rakt som möjligt? Eller inte så viktigt?
 • Vi använder maskinen då och då eller vi kör åtminstone ett fullt skift ibland mer.
 • Ska detaljen bockas när den är klar.
 • Automation? Automatisk laddning av plåt eller sortering av skurna detaljer.

SwiftCut´s instegsmodell Swifty med HyperTherm Powermax 45, plåtar från 1×1 m till 1,5x3m

Premiärvisning av  Messer MultiTherm eco med nya HyperTherm XPR 300 plasmaströmkälla samt ett helt nytt fasaggregat för plasmaskärning BEVEL-RTM, ett kompakt fasaggregat till lägre pris som passar för nästan alla typer av faser V, X, Y, K. Titta även på vår unika gasskärbrännare ALFA Torch med magnetiskt höjdhållning. Den kan skära både på och under vatten; en funktion som speciellt uppskattas av de företag som skär Hardox och Weldox.

Vi demonstrerar Durma HDF 3015 6 kW Fiberlaser, som skär fina snitt upp till 25 mm i kolstål, toppkvalité rakt igenom till ett rimligt pris.

Under de senaste tre åren har Durma levererat ca 800 Fiberlasrar som utrustas med enheter av bästa kvalitet; CNC och servomotorer från Siemens , Fiberlaser från IPG, System Rexroth, Skärhuvud från Precitec samt CadCam med utbredning från Metalix eller Lantek..

TimeSavers avgradningsmaskiner, vi kommer demonstrera en av marknadens mest kraftfulla avgradningsmaskiner på Elmia mässan. Med multiroterande borstar kan Du avgrada, runda kanter radie 2, ta bort oxid mm. Välkommen och testa i vår monter.Vinnare av “Red Dot Design Award 2016” blev Timesavers med motiveringen
“bästa lösningen för företag med krav på avgradning av plåtdetaljer med högsta kvalitet och med en fin finish”

Välkommen till Monter A 07:24