Din Maskin ser fram emot att installera den servoelektriska stans- laserkombin med fiber, Combi Genius 1530 från Prima Power, hos Wexiödisk. Med en Combi Genius får man både stans- lasermaskinens fördelar (stans, laserskärning, formning, gängning samt mindre bocktempo) och energieffektivitet samt låga underhållskostnader tack vare fibern. Maskinen levereras med Tulus användargränssnitt med effektiv verktygshantering och överblick på sortering, stans och laserprocess och hanterar plåtformat upp till 3000x1500mm.

Wexiödisk är en ledande producent av diskmaskiner för storkök och deras storsäljare är huvmaskinerna som närmar sig 4 000 exemplar om året varav många levereras till restauranger. Klassiska WD-6:an med huv, som hängt med sedan företagets start 1972, passerade nyligen 50 000 stycken! En stark tillväxt och ökad efterfrågan har nu lett till att Wexiödisk behöver investera igen.

Magnus Titusson, VD på Wexiödisk, berättar;

-Nu under vintern har vi flyttat en del av monteringen till en tusen kvadratmeter stor lokal. Samtidigt ska ytterligare en maskin som skär och stansar ut plåtdetaljer till diskmaskinerna få plats i de befintliga lokalerna. Det är en kombilaser med fiber från Prima Power och Din Maskin. En investering på närmare 15 miljoner kronor. Det här är drivet av att vi har ökat vår volym. På tre år har vi ökat med ungefär 30 procent. Det är upp på varenda maskinserie, avslutar Magnus Titusson.

Sedan tidigare har Din Maskin fått leverera en Prima Power Laser Brilliance, stans- lasermaskin samt en robotiserad kantpresscell från Starmatik och SafanDarley.

För ytterligare information om kombilaser kontakta en säljare på Din Maskin, eller gå in på dinmaskin.se

www.wexiodisk.com