Secos nya Perfomax vändskärsborrar har en förbättrad konstruktion som möjliggör högre produktivitet, säkrare borrprocess och längre verktygslivslängd.

Borrarna ger med innovativa konstruktionslösningar avsevärd förbättrad spånkontroll och spånevakuering men också längre livslängd. Spånkanalerna har större spiralvinkel, mjukare störningsfri utgång och en vågmönstrad, polerad yta som reducerar friktionen mot spånan. Främre spånrum och plattlägen är utformade med större radieövergångar som minskar risken för sprickor. Ytan bakom skären är laserhärdad till över 60 Hrc för att motstå spånnötning.

Hårdmetallsorterna DS2050 och DS4050 är speciellt lämpliga för bearbetning i värmebeständiga material som titan och nickel-legeringar men även i svårare rostfria stål som duplex och super duplex. Sorterna höjer produktiviteten och förlänger livslängden tack vare de nya och lättskärande MP- och MC-spånbrytarna. DS2050 är periferiskär och DS4050 är centrumskär.
Perfomax borrkroppar finns tillgängliga i diametrar från 15-59 mm och håldjup 2xD, 3xD, 4xD och 5xD och passar i alla standardinfästningar.

För mer information om Perfomaxborrar, kontakta din Secorepresentant eller besök vår webbplats www.secotools.com